Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagmiddag 25 mei 2001
16:13 vrijdag 25 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

AUTO-INBRAAK
Assen
Donderdagnacht is ingebroken in een auto aan de Dahliastraat. Een van de portiersloten was gedemonteerd. De 67-jarige eigenaar mist zijn autoradio en enkele zonnebrillen.

KATTEN VERGIFTIGD
Wijster
In de omgeving van de Nieuwe Es en De Steeg zijn gisteren drie katten op dubieuze wijze doodgegaan. Gezien de symptomen zou het, volgens een dierenarts, gaan om vergiftiging. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar heeft nog geen enkel aanknopingspunt in de richting van een dader.

VERZET BIJ CONTROLE
Tynaarlo
Donderdagmiddag zijn vier inwoners van Hoogezand aangehouden bij een verkeerscontrole. De politie controleerde op het dragen van de autogordel en het gebruik van alcohol. De bestuurder, een 35-jarige man, werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Kennelijk doordat het hem allemaal te lang duurde, wilde hij in zijn auto stappen en wegrijden. De controlerende politieambtenaren beletten hem dit, waarna de andere inzittenden uitstapten en zich er ook mee gingen bemoeien. Er ontstond een vechtpartij waarbij werd geduwd en getrokken. Uiteindelijk zijn de vier, met assistentie van ter plaatse gekomen politie-eenheden, aangehouden en overgebracht. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake het plegen van verzet. Behalve de genoemde bestuurder gaat het om zijn 27-jarige echtgenote, en zijn vader en moeder van respectievelijk 67 en 63 jaar.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING
Emmen
Vrijdag omstreeks 12.45 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Exloo over de Warmeerweg. Hij botste ter hoogte van de Van Ravenswaaijstraat achter op een voor hem rijdende auto. Deze werd bestuurd door een 18-jarige automobilist uit Emmen. De bromfietser is met snijwonden overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

REEKALFJES IN HET BOS LATEN
Exloo
Namens een jachtopzichter wordt aandacht gevraagd voor het volgende: Het gebeurt de laatste tijd regelmatig dat mensen in het bos een reekalfje liggend op de grond aantreffen, en deze vervolgens meenemen naar huis. Jachtopzichters vragen om dit vooral NIET te doen. Bijna altijd zal het kalfje binnen korte tijd doodgaan omdat de samenstelling van de voeding zeer nauw luistert. Het is niet mogelijk om het diertje met gewone melk groot te krijgen. Terugzetten na een paar dagen is helemaal uit den boze, omdat de moeder er dan niet meer bij durft te komen. Als er menselijke geur aan zit blijft de moeder weg. Als er in de natuur gevaar dreigt, drukt de moeder het kalfje plat op de grond en vlucht zelf. Als het gevaar is geweken komt ze snel genoeg weer terug. Het beste is om het kalfje met rust te laten en zelf weg te gaan. Als er toch een moederloos kalfje wordt gevonden, doordat bijvoorbeeld de moeder is verongelukt in het verkeer, is het verstandig om contact te zoeken met iemand die jachtopzichter is, en het aan diegene over te laten. Niet meenemen naar huis!


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe