Politiebericht Groningen: Diverse 25-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen (vrijdagmiddag editie) Vrijdagmiddag 25 mei 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man aangehouden voor diefstal jas
De politie werd vrijdagmiddag gezonden naar de Pijpstraat waar een aantal mannen ruzie met elkaar had. Het bleek dat een 27-jarige man uit Grootegast een jas van een 36-jarige Stadjer had weggenomen uit een auto. De Grootegaster werd aangehouden voor diefstal en op het bureau verklaarde hij bij de methadonpost op de Bloemsingel trammelant had gehad met drie mannen die een tas van hem hadden afgenomen. Daarna nam hij een jas, eigendom van de 36-jarige Stadjer uit de auto mee. Omdat deze geen aangifte wenste te doen werd de, onder invloed van dope verkerende, man uit Grootegast op vrije voeten gesteld.

Heiligerlee: snelheidscontrole
Met het mobiele handzame wapen tegen snelheidsovertredingen; de lasergun, werd vrijdagmiddag op de Provincialeweg in Heiligerlee een controle gehouden. Veertien overtreders werden geschoten waarbij de snelste rijder 89 km per uur haalde. De toegestane snelheid bedraagt ter plaatse 60 km per uur.

Hoogezand: ruzie bij de bakker
Een 72-jarige man uit Hoogezand die meende het eerst aan de beurt te zijn bij een bakker in de Meint Veningastraat in zijn woonplaats raakte buiten de zaak slaags met een 54-jarige plaatsgenoot. De beide mannen waren voor openingstijd bij de zaak en gingen om 08.00 naar binnen. Beide werden op volgorde van binnenkomst geholpen maar de 72-jarige vond dat hij eerder bij de bakker was en haalde buiten verhaal bij de andere klant. Er ontstond een vechtpartij en de politie werd gewaarschuwd die de bejaarde man voor mishandeling aanhield. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Veendam: man (30) gestoken met scherp voorwerp
Een 30-jarige Veendammer kwam vrijdagmiddag met een verwonding aan het oor bij het bureau in Veendam. Hij verklaarde dat hij in de dr. Bosstraat gestoken was met een scherp voorwerp door een voor hem bekende man. E man met wie hij een financieel geschil heeft wachtte en op, bedreigde hem en verwonde zijn hoofd. Hij is door een arts verzorgd en door de politie wordt nader onderzoek ingesteld.

Zuidhorn: inbraak in boekwinkel
Vrijdagochtend constateerde de eigenaar van een boekwinkel aan de Hoofdstraat in Zuidhorn dat hij ongenode gasten had gehad. Zij waren via het dak en een kantelraam naar binnen gekomen en hadden in de winkel een grote puinhoop achtergelaten. Door de rotzooi was het niet direct duidelijk wat er vermist wordt. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Eenrum: drietal laat broek zakken
De politie slingerde donderdagavond in Eenrum drie knapen 18 en 19 jaar uit Kruisweg en Leens op de bon omdat zij tegenover de agenten hun broek lieten zakken. Zij werden aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. De agenten kwamen naar Eenrum omdat er meldingen waren dat het onrustig was in het dorp. Tijdens de surveillance vonden de drie jongemannen het nodig hun achterwerk te laten zien. Op het bureau bekenden zij het feit en kregen een proces-verbaal mee.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844