Politiebericht Flevoland: ALMERE/HUIZEN 25-05-2001 Achtervolging gestolen auto en waarschuwingsschot Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

ALMERE / HUIZEN Een motorrijder van Politie Flevoland, district Zuid, heeft vrijdagmiddag bij een achtervolging in Huizen een waarschuwingsschot afgevuurd, nadat hij tweemaal bijna overreden was door een 28-jarige man uit Zaandam. De verdachte is in Huizen aangehouden door medewerkers van de korpsen Gooi- en Vechtstreek en Flevoland.

De zaak begon op de Waterlandseweg in Almere, waar de motoragent de verdachte een overtreding zag plegen. De verdachte ging op zijn aanwijzing een vluchthaven op, maar reed direct weer weg. De motorrijder volgde de auto en haalde deze in. Toen hij er met ca. 100 km/u naast reed, stuurde de verdachte hard naar links en ramde de motorgent. Deze kon door hard remmen een valpartij voorkomen. De auto liep een deuk op.
Daarna ging de achtervolging naar Huizen, waar de verdachte zich door een groot aantal straatjes slingerde en zich uiteindelijk klem reed op een doodlopende weg die eindige op een pleintje, omzoomd door schuttingen. De passagier van de verdachte sprong uit de auto en klom over een schutting. De verdachte probeerde weg te komen en reed achteruit. De motorrijder, die achter de auto stond, kon zich redden door van de motor te springen. Hierna gaf hij een waarschuwingsschot. De verdachte reed tegen de motor aan en kon niet verder. Hierna sprong de verdachte uit de auto en vluchtte over een schutting. Enkele straten verder kon hij worden aangehouden.
De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de verdachte staat gesignaleerd als gestolen in Zaandam. Van de passagier is niets bekend.