PERSBERICHT
25.05.2001/034

EIGEN HUIS START EIGEN HUIS HYPOTHEEKADVIES

De ´vereniging eigen huis´ is vandaag gestart met ´Eigen Huis Hypotheekadvies´, de eerste onafhankelijke online adviesdienst over wonen en hypotheken. Het hypotheekprogramma geeft informatie over ruim 2000 hypotheekvarianten van alle geldverstrekkers en is daarmee het meest complete adviestraject. Hierdoor wordt de hypotheekmarkt transparant. Tevens leidt ´Eigen Huis Hypotheekadvies´ tot minder kosten voor de geldverstrekker door het ontbreken van het intermediair. Hierdoor kan het hypotheekproduct voor de consument voordeliger worden.

Het hypotheekprogramma van ´Eigen Huis Hypotheekadvies´ geeft antwoord op vragen als hoeveel moet ik financieren, voor welke rentevaste periode, wat moet ik zelf inbrengen, hoeveel kan ik verantwoord lenen, kom ik in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie en welke hypotheek(combinatie) is voor mij het beste. Na het invoeren van de benodigde informatie verschijnt op basis van de netto maandlast en de hypotheekvoorwaarden een lijst van de voor de aanvrager meest voordelige geldverstrekkers. De ´vereniging eigen huis´ heeft geen verplichtingen richting enige geldverstrekker. Verder kan online direct een vrijblijvende offerte worden aangevraagd bij een geldverstrekker. Dit traject wordt gefaciliteerd door Capital Care B.V.

De ´Woonwijzer´, het woonprogramma van ´Eigen Huis Hypotheekadvies´, verstrekt informatie over huren of kopen, nieuwbouw of bestaande bouw en calculatiemodellen over verbouwen, het berekenen van de annuïteit, de boete, het inflatie-effect en de onderhoudskosten.

´Eigen Huis Hypotheekadvies´ is via website www.eigenhuis.nl beschikbaar voor leden van de ´vereniging eigen huis´. Gebruikers worden door middel van vragen en pop-ups door het adviesprogramma heen geleid.