Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 25-05-2001 2ePersberichtvrijdag25mei2001

Politieberichten

Eindhoven: Verkeerscontrole
Vrijdagmorgen tussen 7.15 en 8.45 uur is op de Ulenpas een verkeerscontrole gehouden. Zes automobilisten zijn bekeurd voor het negeren van een geslotenverklaring eenrichtings-weg.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmiddag rond 16.15 uur is op de Drebbelstraat een 54-jarige automobilist gecon-troleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 2,20 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevor-derd. De verdachte kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Naakte man
Vrijdagmiddag rond 15.50 uur is op de Karpendonkseplas, gelegen aan de Javalaan, een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de man daar naakt, zittend, op een bank aan. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Mishandeling en vernieling
Vrijdagavond om 18.55 uur is op de Christinalaan een 26-jarige man uit Helmond aange-houden. Kort daarvoor had hij op de Brederodelaan bij een 22-jarige bewoner meerdere malen op de ramen gebonkt en tegen de voordeur getrapt. De 22-jarige Helmonder nam dat niet, opende zijn voordeur en ging verhaal halen. Direct daarop sloeg en schopten de 26-jarige Helmonder de 22-jarige man. Het slachtoffer verweerde zich, daarbij vielen zij tegen de auto van het slachtoffer. Vervolgens trapte verdachte tegen de auto van het slachtoffer, stapte in zijn auto en reed weg. De gewaarschuwde politie trof verdachte op de Christinalaan aan. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 10.30 en 12.30 uur is op de Tienendreef een snelheidscontrole gehouden. 504 voertuigen zijn gecontroleerd. 63 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De Hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Op de Corridor is vrijdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur, tijdens het winkelen, een 64-jarige vrouw uit Valkenswaard slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Toen de vrouw wilde afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes.

Eersel: Diefstal auto
Donderdag tussen 11.00 en 15.00 uur is vanaf de Buivensedreef een rode personenauto, Opel Kadett, kenteken RP-XF-55, gestolen.

Eersel: Diefstal portemonnee
Vrijdagmiddag rond 12.30 uur is een 55-jarige vrouw uit Eersel slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Zij was aan het winkelen op de Nieuwstraat. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en persoonsbescheiden.