PERSBERICHT

Brussel, 25 mei 2001

I.R.I.S. brengt de Business Card Reader op de Nederlandse markt.

De makkelijkste en snelste manier om al uw visite- en registratiekaartjes naar uw pda, notebook of pc over te brengen. Dit product omvat de software Cardiris 2.5, de nieuwe versie van I.R.I.S.' organizer voor visitekaartjes.

I.R.I.S. (Euronext Brussel: IRI), Europees marktleider inzake veeltalige optische karakterherkenning, elektronisch document- en kennisbeheer, kondigt de verkrijgbaarheid in Nederland aan van de I.R.I.S. Business Card Reader, een kleine, intelligente oplossing die specifiek werd ontworpen om visite- en registratiekaartjes in te scannen en uit te voeren naar al uw favoriete contact management software.

Aangesloten via de USB poort op PDA, notebook of PC, beschikt u binnen enkele minuten over een uiterst gebruiksvriendelijk en betrouwbaar registratie-tool. Nooit meer tijdrovend overtikken. Elk zwervend visitekaartje dat eenmaal is ingevoerd is eens en voor altijd elektronisch beschikbaar.

De bediening is uiterst eenvoudig. Plaats het kaartje in de reader en het scanproces start automatisch. Binnen luttele seconden ziet u het resultaat op de monitor: er verschijnt een image van het kaartje. Deze minimale inspanning levert een maximaal resultaat: secure registratie met een zeer kort oponthoud. Door geavanceerde OCR-technologie wordt het gescande beeld effici+AOs-nt omgezet in een (SQL) databankrecord. De intelligente routines delen de herkende tekst op in aparte databankvelden (onderneming, voornaam, familienaam, adres, postcode, telefoon, fax, e-mail-adres enz.). Zodra het visitekaartje in een contact is omgezet, beschikt u over een echte adresdatabank. Uitvoerige zoek-, sorteer- en selectiefuncties zijn beschikbaar om uw data terug te vinden, te ordenen, uit te voeren, enz.

Kenmerken van de I.R.I.S. Business Card Reader
Nieuwe OCR-technologie
De OCR-precisie werd markant verhoogd. De gescande beelden worden onmiddellijk in databankrecords omgezet+ADs- u beschikt daarmee over een integrale adres- en beelddatabank voor al uw contacten.

Gebruik van grijswaarden: scan uw kaarten, sla ze op en beeld ze af in grijswaarden. Door in te zoomen kunt het kaartje tot in detail bekijken.

Sorteren, zoeken en selecteren: u kunt alle contacten ogenblikkelijk terugvinden met de snelle zoekfunctie. Voer krachtige selecties uit om de databank gericht te doorzoeken.

Uitvoer van de contacten: druk lijsten van de contacten af in meerdere formaten of op etiket. Kies welke velden u wilt afdrukken. Uitvoeren naar MS Outlook+ISI- en Outlook Express+ISI- vergt slechts een muisklik. Snelle export naar PDA's, notebooks, pc's, databanken en alle populaire contact managers.

Herkent visitekaartjes uit 24 verschillende landen Ondersteunt de meeste Europese en Amerikaanse lay-outs en stijlen. Kaartjes in landschap en portret-ori+AOs-ntatie - zoom- en rotatie-functies beschikbaar. Automatische detectie van de afmetingen.
Verbeterde automatische reductie van het beeldbestand (ruimtebesparend). Automatisch rechtzetten van schuin ingescande kaartjes. Personalisering van uw contact.
Voeg commentaar toe aan uw contacten om belangrijke informatie niet te vergeten. Door visitekaartjes snel te scannen (in grijswaarden in een resolutie van 400 dpi) en te indexeren is directe archivering van uw kaartjes een feit.

Belangrijkste voordelen van de I.R.I.S. Business Card Reader De reader, plm. 400 gram en niet groter dan een boek, is speciaal ontworpen om (visite-)kaartjes in te scannen. Dit biedt vele voordelen t.o.v. andere scannertypen. Het neemt nauwelijks plaats in, verwerkt vlot kaartjes van verschillende formaten, papier- en drukkwaliteit. Herkent automatisch de lay-out en grootte van praktisch alle Europese en Amerikaanse visitekaartjes in vele talen uit wel 24 landen. U kunt de beelden inzoomen, roteren en kiezen uit landscape of portret. Rechtstreekse toegang tot de informatie die op de visitekaartjes staat (die zit immers in de databank). Automatische opslag in een overigens verwijderbare beeld-databank met afbeelding in grijswaarden van alle gescande visitekaartjes. Snelle, eenvoudige uitvoer naar PDA, notebook of PC. Uitvoer naar Outlook+ISI- en Outlook Express+ISI- vergt bijv. slechts een muisklik. Verbeterde herkenning van e-mail adressen.
Op HTML-bestanden gebaseerd on-line hulpsysteem.

Enkele toepassingen
Zet de reader in op show of beurs, en tijdrovende registratie behoort definitief tot het verleden. Bij de entree geen kostbaar tijdverlies, ergernis of rompslomp. Doe het visitekaartje weg of geef het terug aan de eigenaar. Besparing op menskracht en tijdwinst waarmee u zichzelf en uw relaties een dienst bewijst. Thuis, op het werk en op beurzen, is de IBCR het eenvoudigste hulpmiddel om razendsnel alle contacten correct bij te houden.

Prijs en beschikbaarheid
De richtprijs (SRP of Suggested Retail Price) bedraagt 374 Euro (incl. BTW).

Distributie in Nederland geschiedt via:
I.R.I.S. Authorized Competence Center te Balgoy (Gld), Telefoon: 024 641 76 47 Fax: 024 641 49 73 E-mail: irisneth+AEA-wxs.nl Web site: http://www.nibalink.nl

Retail: Correct - Dunnet - Staffhorst - Vobis enz. - 06 Software - MicroWarehouse - No 1 - Kantoorvakhandel, enz.

Systeemvereisten
Aanbevolen: Pentium 166 MHz met 16 MB RAM en 30 MB vrije ruimte. Voorts een cd-rom drive en USB poort. Het systeem bevat: de Business Card Reader (scanner), USB kabel, calibratiekaart, registratiekaart en Nederlandse gebruiksaanwijzing. De Nederlandse software versie 2.5, op cd-rom met gebruiksaanwijzing en lesdatabank, is zelfstartend. Gratis wereldwijde technische ondersteuning. Werkend onder Windows ME, 98 en Windows 2000, en ook geschikt voor Windows 95 (indien 100+ACU- USB compatibel). De stroomtoevoer geschiedt via de meegeleverde adaptor.

Een woordje over I.R.I.S.
De Belgische firma Image Recognition Integrated Systems, kortweg I.R.I.S., werd in 1987 opgericht en is beursgenoteerd (BXS: IRI) sinds mei 1999. I.R.I.S. is de Europees marktleider inzake veeltalige karakterherkenning (OCR) en elektronisch documentbeheer.

De activiteiten van I.R.I.S. zijn ondergebracht in twee divisies. De divisie Office Products and Technologies ontwikkelt en verscheept over de hele wereld een breed programma aan OCR-toepassingen. Haar innoverende producten richten zich tot de PC, Macintosh en Unix-wereld. Dit zijn haar bekendste producten: (1) de IRISPen en de IRISPen Translator met kwoteringen met 4 en 5 sterren in de belangrijkste Europese en Amerikaanse informatica-tijdschriften voor PC en Macintosh+ADs- (2) Readiris Pro, een OCR-pakket voor flatbedscanners en all-in-one machines waarvan reeds meer dan 4 miljoen exemplaren werden verkocht, onder meer door een wereldwijd partnership met Hewlett-Packard, Agfa en Compaq+ADs- (3) Cardiris, een scan- en indexeertoepassing voor visitekaartjes en de I.R.I.S Office Suite, een integrale OCR-oplossing die 3 winnende producten (Readiris Pro 6.0, Cardiris en de IRISPen) in een software-suite samenbrengt.

De I.R.I.S. Group behaalde in 2000 een omzet van 27,6 miljoen Euro, een groei van 93+ACU- vergeleken met 1999. I.R.I.S. telt ruim 200 werknemers. Deze werken verspreid over meerdere locaties: het hoofdkantoor te Louvain-La-Neuve (nabij Brussel), in Luxemburg, Parijs en Boca Raton (Florida, USA). Bezoek de I.R.I.S. website op het adres www.irislink.com

Perscontact in Nederland:
Raek Communicatie
Doddendaal 27, 5655 EL Eindhoven
Telefoon 040 251 89 38
Fax 040 251 86 29
E-mail Raek+AEA-wxs.nl