Baarn, 23 mei 2001
Demonstratieronden C8 Spyder en C8 Laviolette tussen alle actie - Spyker rijdt bij Grand Prix van Monaco

Spyker heeft de exclusieve rechten verkregen van de Automobile Club de Monaco om de C8 Spyder en C8 Laviolette aan het publiek te tonen tijdens de Grand Prix van Monaco, die in het lange weekeinde van 24 tot en met 27 mei wordt gehouden in Monte-Carlo.

De auto's staan gedurende de vier GP-dagen opgesteld voor het casino van Monte-Carlo en rijden in de pauzes tussen training- en race-acties een groot aantal ronden op het Formule 1-circuit, voor de ogen van honderdduizenden toeschouwers en vele miljoenen tv-kijkers en de ruim vertegenwoordigde internationale pers.

Spyker is verheugd dat zij op deze wijze de sportwagens aan een breed publiek kan tonen. Enkele toonaangevende Europese automedia (Auto Motor und Sport, Quattroroute, Car, l'Autojournal, Automobil Revue, Top Gear en Autovisie), gingen de Grand Prix-toeschouwers al voor. Zij konden onlangs op het Zuid-Franse circuit Paul Ricard met de Spyker C8 Spyder rijden en raakten diep onder de indruk. "Een sportwagen van het zuiverste water", meende Autovisie enthousiast. En ook: "De 400 pk's klinken achter je rug even mooi als op afstand langs de baan." De demonstratieronden in Monaco zullen dus niet alleen oog- maar ook oorstrelend zijn.

De roadster C8 Spyder maakte zijn debuut op de Birmingham Motor Show van 2000 en won daar meteen de prestigieuze Design Award. De coupÈ C8 Laviolette was voor het eerst te zien op de AutoRAI 2001. Beide uitvoeringen worden aangedreven door een Audi V8-krachtbron, met 400 respectievelijk 450 pk. Beide Spykers beschikken over geavanceerde racetechniek, waaronder uitschakelbare tractiecontrole en een sequentieel schakelende zes-versnellingsbak.

Spyker Automobielen BV
De Beaufortlaan 6
3743 DS Baarn
The Netherlands
info@spykercars.com