Politiebericht Flevoland: gehele regio 25-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD Een 30-jarige inwoonster van Lelystad raakte donderdagmorgen op de Buizerdweg de macht over de door haar bestuurde auto kwijt en reed de droge bermsloot in. Zij bleek alcohol gedronken te hebben en blies 235 ug/l (0,53 promille). Verder bleek zij geen rijbewijs te hebben. Haar 27-jarige vriend, die naast haar zat, had haar laten rijden. Beiden bleven ongedeerd. Beiden krijgen een proces-verbaal.

Aanhouding na vernieling, beldiging en bedreiging ALMERE De politie heeft donderdagmiddag in de Oltman Thomsonstraat een 26-jarige man aangehouden, die het gehele interieur van zijn ouderlijke woning vernielde. Na de aanhouding uitte de verdachte meerdere malen zware beledigingen en ernstige bedreigingen aan het adres van één der politieambtenaren. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zeilboot omgeslagen
FLEVOLAND Drie jongens uit Harderwijk (allen 15 jaar) zijn donderdagmiddag op het Wolderwijd met hun zeilboot omgeslagen. Een voorbijganger heeft de jongens gered. De brandweer van Harderwijk en de GGD verleenden assistentie. De zeilers waren nog niet onderkoeld en zijn naar huis gebracht.

Mishandeling machinist
ALMERE Een 47-jarige machinist van de Nederlandse Spoorwegen is donderdagavond mishandeld door een 36-jarige man uit Apeldoorn. De man had, enkele kilometers voor station Muziekwijk, aan de noodrem getrokken. Toen de machinist de noodrem wilde re-setten, werd hij door de verdachte hard bij de keel gegrepen. De verdachte riep, dat hij in de verkeerde trein zat en naar Apeldoorn wilde. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
ALMERE Bij controle op de A-6 werd donderdagavond een 52-jarige atomobilis uit Almere betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 685 ug/l (1,55 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal word opgemaakt.

DRONTEN Op de Kamp werd donderdagnacht een 32-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangetroffen. De man verklaarde te wachten op een chauffeur, omdat hijzelf te veel gedronken had. Tien minuten later zagen de politiemensen de man rijden over de Morinel. De man werd aangehouden. Hij blies 560 ug/l (1,27 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

RUTTEN Op de A-6 bij Rutten werd donderdagnacht een 41-jarige automobilist uit Zwolle gesignaleerd, waarvan de politie bekend was, dat deze een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. De man werd aangehouden, waarbij bleek dat hij weer gedronken had. De blaastest op straat viel negatief uit voor de Zwollenaar. De ademanalyse aan het politiebureau weigerde hij. Proces-verbaal wordt opgemaakt.