Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.50 uur
Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft op donderdagmiddag een 55-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij niet wilde meewerken aan een onderzoek dat plaatsvond in een weiland waar hij zijn kudde schapen had lopen.

De politie was namelijk in kennis gesteld van het feit dat er dode schapen in een weiland langs de Utrechtseweg zouden liggen. Na onderzoek bleek het te gaan om vier schapen die reeds langer geleden dood waren gegaan. Ook werd een dood schaap in een sloot aangetroffen.

Na het opmaken van een proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld. De Utrechter is opdracht gegeven om voor het afvoeren van de dode schapen een destructiebedrijf in te schakelen. Het onderzoek werd verricht in samenwerking met personeel van de Algemene Inspectie Dienst.

Man in been gestoken

UTRECHT Een 37-jarige man uit Utrecht is donderdagmorgen met een mes in zijn been gestoken. De Utrechter moest hiervoor behandeld worden in het ziekenhuis en heeft nog geen aangifte gedaan.

Volgens de Utrechter vond het incident plaats op het Gildenkwartier waar hij ruzie kreeg met een hem onbekende man en een vechtpartij ontstond. Hierbij werd de Utrechter door de onbekende man in zijn been gestoken.

Personeel van een beveiligingsbedrijf verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Volgens het slachtoffer zou hij gestoken zijn door een blanke man, met lang tot op de schouders donker krullend haar, gekleed in een bruine leren jas en blauwe spijkerbroek.

Vernieler aangehouden

UTRECHT De politie heeft afgelopen nacht een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het ingooien van ruiten.

Bij de politie was melding gedaan van vernieling van een school aan de Vondellaan waarbij een man was gezien. Na onderzoek trof de politie inderdaad bij de school een man aan die aan het signalement voldeed. De man ging er als een haas vandoor, maar werd toch door de politie ingehaald en aangehouden. Van de school bleken drie grote ruiten ingegooid te zijn. Bovendien bekende de man de ruiten van een woning aan de Noordzeestraat vernield te hebben.

De man zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op het Zandpad een algehele verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 50 bestuurders gecontroleerd en hiervan kregen er 20 een bekeuring voor ondermeer het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Snelheidscontroles
UTRECHT Bij een snelheidscontrole op de Cartesiusweg donderdagochtend passeerden 857 bestuurders de radarcontrole en reden 150 bestuurders sneller dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u. Bij een snelheidscontrole op de Rubenslaan, ook donderdagochtend, passeerden 1045 bestuurders de radarpost en daar bleken 258 bestuurders sneller te rijden dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.