Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 09.50 uur
Aanrijding onder invloed

SOEST Donderdagavond vond er op de Dalweg een aanrijding plaats. Een 21-jarige man uit Soest reed gisteravond om kwart voor zeven over de Dalweg, komende vanuit de richting van de Steenhoffstraat. Voor hem reed een 37-jarige man uit Amersfoort die afremde. De Soestenaar kon niet meer op tijd remmen en knalde achterop de man uit Amersfoort.

De autos raakten beschadigd en beide mannen hielden aan het ongeval nekklachten over. Bij de man uit Soest is een ademanalysetest afgenomen, waaruit bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,10 in zijn lichaam had. Hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Schennispleger aangehouden

EEMDIJK Donderdagavond om zes uur kreeg de politie een melding binnen dat er op de Eemdijk een man zijn geslachtsdeel aan kinderen liet zien. Op de Eemdijk zag de politie een man rijden die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 54-jarige man uit Baarn, is aangehouden en kreeg op het bureau een proces verbaal uitgereikt.

Ongeval

SOEST In de nacht van donderdag op vrijdag om twee uur reed een 32-jarige man uit Soest op zijn brommer over de Birkstraat, komende uit de richting van Amersfoort. Hij had een eveneens 32-jarige plaatsgenoot achterop. Op een gegeven moment belandde de brommer in de berm, waardoor de mannen ten val kwamen. De bestuurder liep een gebroken been op en werd diezelfde nacht nog in het ziekenhuis De Lichtenberg geopereerd. De passagier raakte niet gewond.

Snelheidscontrole

SOEST Donderdagochtend van tien uur tot half één heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Biltseweg. Van de 1903 gecontroleerde voertuigen reden er 29 harder dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 123 km per uur.