Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.55 uur
Schennispleger aangehouden

AMERSFOORT De politie hield donderdagmiddag een schennispleger aan. Bij de politie was een melding binnengekomen dat op de Dorresteinseweg een schennispleger stond. Agenten troffen inderdaad een naakte man aan. Deze man, een 48-jarige inwoner van Amersfoort, werd aangehouden en kon later met een bekeuring het politiebureau verlaten.

Man dreigt met mes

AMERSFOORT Een 41-jarige inwoner van Huis ter Heide is donderdagavond door de politie aangehouden. De man bedreigde op de Hof een 33-jarige plaatsgenoot met een mes. Dit werd door anderen gezien, waarop de man kon worden aangehouden. De man is ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Toch gepakt na doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Nadat een 45-jarige automobilist uit Amersfoort het rode verkeerslicht had genegeerd reed hij op de Stadsring tegen een andere auto aan. De man probeerde er vandoor te gaan. Hij werd echter op de Koestraat aangehouden.

Rond negen uur donderdagavond reed de man vanaf de Van Viandenstraat de Stadsring op. Doordat hij het rode licht negeerde en tegelijkertijd een 44-jarige automobilist uit Leusden door groen over de Stadsring reed, ontstond een aanrijding. De Amersfoorter reed door. Een politieagent had dit gezien, reed achter de man aan en hield hem op de Koestraat aan. De man leek onder invloed van alcohol. Beide autos liepen schade op, niemand raakte gewond. Het is nog niet bekend hoeveel alcohol de man gedronken had.

Er vandoor

AMERSFOORT Bij het zien van de politie wilde een zestienjarige bromfietser uit Woudenberg er vandoor. Hij werd op de Hof door agenten aangehouden. De jongen reed zonder helm, had geen certificaat en zijn brommer was opgevoerd. Voor alle drie deze feiten werd de jongen bekeurd.