Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Rijden onder invloed

ZEIST In de nacht van donderdag op vrijdag om twee uur zag de politie een auto met hoge snelheid over de Montanbanstraat rijden. Op de Waterigeweg werd de auto staande gehouden. De 25-jarige bestuurder uit Bunnik moest een blaastest doen, daaruit bleek dat hij teveel alcohol gedronken had.

Hij moest daarop meekomen naar het bureau. De ademanalysetest wees uit dat de man een alcoholpromillage van 0,95 in zijn bloed had. Dat leverde hem een rijverbod van drie uur en een boete van zevenhonderd gulden op.

Rijden onder invloed

BUNNIK Donderdagavond zagen surveillerende agenten een brommer rijden op de Marsdijk. De brommer reed erg langzaam, waarop de agenten de bestuurder staande hielden. De bestuurder, een 36-jarige man uit Zeist rook dusdanig naar alcohol, dat hij een blaastest doen. Hij bleek teveel alcohol genuttigd te hebben en moest meekomen naar het bureau.

De ademanalysetest wees uit dat hij een alcoholpromillage van 0,95 in zijn bloed had. Omdat de man dit jaar al twee keer eerder is aangehouden voor het rijden onder invloed, zal hij binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.