Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Door alcohol in sloot beland

MAARSSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag werd de politie verzocht te gaan naar de Verbindingsweg waar een personenauto in de sloot zou zijn beland. De twee inzittenden zouden de plaats van het ongeval lopend hebben verlaten. In de omgeving trof de politie een man aan die voldeed aan het signalement. Tevens waren zijn broekspijpen nat. Deze 23-jarige inwoner van Utrecht bevestigde de bestuurde van de auto te zijn. De Utrechter raakte niet gewond bij het ongeval. Omdat hij met een te hoge snelheid reed, verloor hij in een bocht de controle over het voertuig en reed hij rechtdoor de sloot in.

De adem van de man rook naar alcohol. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Toezicht waterverkeer

VINKEVEEN De politie heeft op donderdagmiddag op de Vinkeveense plassen toezicht gehouden. Op de Zuidplas op de waterskibaan kreeg een persoon een bekeuring voor snelvaren. Ook heeft de politie een bekeuring uitgedeeld voor het varen zonder vaarbewijs.

Verkeerscontrole

VINKEVEEN Op donderdagmiddag heeft de politie op de Herenweg een verkeerscontrole gehouden. Twintig personen kregen een bekeuring voor het parkeren in de blauwe zone Op de Mijdrechtse Dwarsweg heeft de politie vijf bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een parkeerverbod.

Wielrenners komen ten val
LOENERSLOOT Donderdagochtend omstreeks kwart voor elf werd de politie naar de Polderweg gestuurd omdat een groep wielrenners ten val was gekomen. Het ongeval gebeurde toen een van de wielrenners, een 36-jarige man uit Woerden, een drinkfles wilde terug plaatsen op zijn fiets. Terwijl hij een hand aan het stuur had, sloeg het stuur om en kwam hij ten val. Vervolgens viel een aantal personen over hem heen.

Een 49-jarige man uit Woerden en een man (leeftijd onbekend) uit Linschoten raakten bij de val gewond aan hoofd en nek en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 36-jarige Woerdenaar en een vrouw liepen schaafwonden op.

In de slip

BREUKELEN Op donderdagnacht omstreeks kwart over drie heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A2 ter hoogte van Motel Breukelen. Hierbij liep een 21-jarige bestuurder uit Arnhem hoofdletsel op.

De man verklaarde op de middelste baan te hebben gereden en wilde een auto inhalen. Op het moment dat hij naast de auto reed, zag hij dat de auto naar rechts de vluchtstrook op reed. Vervolgens kwam de auto weer terug naar rechts. De Arnhemmer schrok hiervan, stuurde naar links en kwam met de linkerkant van de auto tegen de vangrail aan. Vermoedelijk is de auto vervolgens enkele meters langs de vangrail gereden, tegen de rechter vangrail gebotst en weer naar de linkerzijde van de snelweg geschoven waar de auto tot stilstand kwam.

De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is weggetakeld.

Aanhouding inbreker
MAARSSEN - Op donderdag 24 mei omstreeks half vier in de ochtend is er in een bedrijf aan de Herengracht ingebroken, waar computerapparatuur is weggenomen.

In de omgeving zag de politie een 17-jarige jongeman uit Utrecht wegrennen in de richting van de Vecht. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar het aandeel van de Utrechter in de inbraak.

Verdachte vaten aangetroffen
MAARSSEN Op woensdagochtend 23 mei trof de politie op de Zandweg een groot aantal vaten aan. In de vaten werd een vloeistof aangetroffen, die vermoedelijk gebruikt wordt bij de bereiding van verdovende middelen. De politie heeft de zaak in onderzoek.