Jos Verstappen

25
mei
2001

FIA verbiedt extra vleugels bij Arrows en Jordan

Zowel het team van Arrows als Jordan hebben van de FIA een waarschuwing gekregen om niet meer met de extra spoilers/vleugeltjes ten tonele te verschijnen. Slaat men deze waarschuwing in de wind, dan riskeert men uitsluiting van de race, aanstaande zondag. Met deze waarschuwing beroept de FIA zich op de technische reglementen van 2001 (artikel 2.3) die aangeven dat officials autos mogen uitsluiten die qua constructie gevaarlijk lijken. Het team van Arrows heeft hierop protest aangetekend, maar in hoeverre dat van invloed zal zijn op de beslissing van de FIA is op dit moment nog niet duidelijk. Arrows en Jordan stonden gisteren in het middelpunt van de belangstelling met hun extra vleugels. Men kwam met deze vondst op de proppen teneinde meer downforce te creëren. Bij Jos had de extra constructie meer weg van een spoiler en bij Trulli leek het meer op een vleugeltje, bevestigd vlak vóór zijn cockpit. Bij Jos stond de spoiler wat verder weg naar voren, bijna op de punt van de neus van zijn auto. Jos Verstappen namens Arrows en Jarno Trulli namens Jordan reden een flink aantal ronden met deze nieuwe, maar gierend lelijke, constructies.

25
mei
2001

BBS horloge erg gewild

Gezien het grote aantal inzendingen op de BBS prijsvraag kunnen we niet anders concluderen dan dat BBS een gewild klokkie heeft gemaakt. Vandaag (vrijdag) aan het einde van de dag sluit de BBS prijsvraag waarmee je dus kans maakt op één van die drie horloges. Het enige wat je hoeft te doen is het exacte gewicht opgeven van een Arrows F1 BBS achtervelg. Ondanks de vele inzendingen die we hebben mogen ontvangen is er tot op heden slechts één deelnemer die het exacte gewicht heeft weten te raden, dus er is nog hoop.

Om de prijsvraag zo eerlijk mogelijk te houden stellen we als enige spelregel dat je slechts één keer mag meedoen. De uiteindelijke prijswinnaars worden aanstaande maandag (28 mei) bekend gemaakt.

Deelnameformulier
Naam: ______________________________ Je email adres: ______________________________ Gewicht in gram: ______________________________gram Verstuur je inzending