AutoRai

25-5-2001

Chrysler 300M op vele punten vernieuwd

Chryslers topklasse limousine, de 300M is voor modeljaar 2001 op een groot aantal voornamelijk onderhuids punten aangepast, daarnaast is de standaarduitrusting uitgebreid.

Uiterlijk is de vernieuwde 300M herkenbaar aan de achterlichtunits in helder glas, nieuwe 16 inch aluminium wielen en een chromen uitlaatstuk. Twee nieuwe kleuren, Deep Sapphire Blue en Black, zijn aan het leveringsprogramma toegevoegd.

De standaarduitrusting is nog verder uitgebreid met een automatisch dimmende binnenspiegel, buitenspiegels die automatisch naar beneden kantelen zodra de achteruitversnelling wordt ingeschakeld, een tweede power outlet en radiobediening vanaf het stuurwiel. Bovendien wordt elke Chrysler 300M voortaan met zijairbags voor de bestuurder en voorpassagier geleverd.

Het interieur is voorzien van nieuwe zwarte schakelaars en houtinlays op het dashboard en het stuurwiel. Het logo, de Chrysler Wing, is voortaan op het stuurwiel geplaatst. Al met al krijgt de Chrysler 300M hierdoor een nog chiquere uitstraling.

De Chrysler 300M was één van de eerste Chrysler-modellen die specifiek voor de Europese markt werd ontwikkeld. Niet voor niets weet de 300M een vooruitstrevende Amerikaanse vormgeving te combineren met sportieve Europese rijeigenschappen. Het cab-forward design, waarbij de wielen op de hoeken van de auto staan en de voorruit ver naar voren is geplaatst, zorgt voor een royaal interieur met meer dan voldoende ruimte voor armen, benen en hoofd, ook voor de passagiers achterin.

Het motorenpallet bestaat uit twee efficiënte en schone V6 motoren van 2.7 en 3.5 liter inhoud, met respectievelijk 149 kW/5.800 tpm en 186 kW/6.600 tpm. Standaard is iedere Chrysler 300M voorzien van o.a. een Infinity audiosysteem met 11 speakers, ABS, twee airbags, automatische climate control, centrale portiervergrendeling, elektrisch 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel, speed control, traction control en 16 inch lichtmetalen wielen.

De Chrysler 300M 2.7i V6 SE staat voor 96.915,- in de prijslijst , de 300M 3.5i V6 LE kost 117.100,-.