Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagochtend 25 mei 2001
10:25 vrijdag 25 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

AANRIJDING MET LETSEL
Klazienaveen
Donderdagmiddag rond 15.30 uur reed een 34-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto met aanhanger over de Brugstraat. Daar wilde hij een inrit inrijden. Een 16-jarige bromfietser uit Emmen, die uit tegengestelde richting naderde, botste hierbij tegen de aanhanger. Hij kwam te vallen en brak daarbij zijn rechterarm en sleutelbeen. Achter op de bromfiets zat een 14-jarige jongen uit Emmen, die zijn rechterpols en sleutelbeen brak. Beide jongens zijn per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht.

ALCOHOL IN HET VERKEER
Assen
Donderdagavond omstreeks 23.30 uur reed een 67-jarige Assenaar met zijn auto een tuinhek plat in de Sambrestraat. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 500. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.
Hoogeveen
Donderdagnacht tegen 2.45 uur reed een 19-jarige man uit Hoogeveen met zijn bromfiets over de De Vos van Steenwijklaan. Hij reed door rood licht, droeg geen helm, de bromfiets was niet verzekerd, en hij had gedronken. Bij de ademtest was de uitslag 240. De bromfiets is in beslag genomen.
Donderdagavond rond 18.30 uur verleende een 50-jarige automobilist uit Hoogeveen geen voorrang aan een politie auto op de rotonde aan Het Haagje. Bij de controle die volgde bleek de man te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 670. Hij kreeg een dagvaarding en kon zijn rijbewijs direct inleveren.
Emmen
Donderdagavond omstreeks 19.45 uur troffen politieagenten een 51-jarige automobilist op het Noordeind. Hij bleek flink onder invloed. Bij de ademtest blies hij 780. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Het rijbewijs van de man, die geen vast adres heeft, is ingevorderd.
Meppel
Donderdagnacht rond 5.30 reed een 22-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Heinsiusstraat. Bij controle blies hij bij de ademtest 700. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

WEGPIRAAT INGEREKEND
Hoogeveen
Donderdagavond omstreeks 21.30 uur kreeg de politie verschillende meldingen van een automobilist, die als een gek door de omgeving van de Tamboerlaan en de Dahliastraat reed. Na een zoektocht werd hij in de Tamboerlaan aangetroffen, onder toeziend oog van de uitgelopen buurt. Het betrof een 26-jarige man zonder vaste woonplaats. Hij gaf een valse naam op en werd aangehouden. Daarnaast bleek ook nog dat hij voor een fiks bedrag aan boetes had openstaan. Hij moet deze eerst betalen of een poosje blijven zitten.

AUTO-INBRAAK
Emmen
Donderdagmiddag is op de parkeerplaats bij de Traverse aan de Hondsrugweg ingebroken in een geparkeerde auto. De 32-jarige eigenaar uit Dedemsvaart mist de radio-cdspeler met enkele cds en een paar boxen.

SNELKRAAK SLIJTERIJ
Assen
Donderdagnacht tegen 4.30 uur zijn enkele flessen drank gestolen uit een drankenzaak in de Nobellaan. Omstreeks die tijd is een ruit vernield, waarna de drank kon worden weggenomen.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN
Weiteveen
Donderdagavond rond 23.45 uur zijn enkele ruiten vernield van een bar aan de Veltmanlaan. Dit gebeurde door een 25-jarige man uit Schoonebeek, die volgens getuigen helemaal door het lint ging. De man werd door de inmiddels gewaarschuwde politie buiten aangetroffen en is aangehouden. Hij zal in de loop van vrijdag over de vernieling worden verhoord.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe