Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.20 uur
Rijbewijs ingenomen

NIEUWEGEIN - In de nacht van donderdag op vrijdag 25 mei controleerde de politie omstreeks half één een 26-jarige bestuurder op de Handelskade. Uit een eerste ademtest bleek dat de man gedronken had en werd hij overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam naar voren dat de man, een inwoner van Nieuwegein, 1.4 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij moet zich voor de rechter verantwoorden.

Beroving mobiele telefoon

IJSSELSTEIN - Op donderdagmiddag omstreeks kwart over vier is een 23-jarige vrouw op de Nijverheidsweg beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw, inwoner van IJsselstein, hoorde toen zij aan het bellen was een scooter naderen die achter haar stopte. Zij werd geduwd en kwam ten val. Toen zij op de grond lag, greep een bijrijder van de scooter de telefoon uit haar handen en reden de daders weg in de richting van McDonalds. Omdat alles in een snel tempo gebeurde, kon de vrouw de politie alleen vertellen dat het een zwarte scooter betrof en dat de bijrijder een man was.

Crossen zonder rijbewijs

HOUTEN Op donderdagochtend omstreeks kwart voor twaalf werd de politie naar het Imkerspad gestuurd, waar een man op een crossmotor overlast veroorzaakte. Ter plaatse trof de politie een 17-jarige jongeman aan die zonder rijbewijs en onverzekerd rondreed. Het voertuig werd in beslag genomen en de man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Man mishandeld

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag omstreeks vijf uur reed een 52-jarige inwoner van Nieuwegein samen met zijn vrouw over een fietspad in het Parkhout ter hoogte van de kinderboerderij. Zijn weg werd versperd door een scooterberijder die dwars op het fietspad stilstond en telefoneerde.

De man en vrouw konden een aanrijding net voorkomen. Toen zij de scooterberijder aanspraken op zijn gedrag, reageerde die agressief en schopte tegen de fiets. Een moment later lag de man in het gras met de scooterberijder bovenop zich. De nog onbekend gebleven man sloeg de 52-jarige man meerdere malen in het gezicht. De man liep verwondingen op aan voorhoofd en nek. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Verkeersongeval letsel
HOUTEN Op donderdagmiddag omstreeks kwart over twee vond er op de Heemsteedseweg een ongeval plaats tussen een fietser en een auto.

Een 46-jarige vrouw uit Houten passeerde voorbij een bocht twee fietsers en raakte met de spiegel van haar auto een inwoner uit Zeist (leeftijd onbekend). De man kwam hierdoor ten val en moest met hoofd-, schouder-, knie- en rugletsel overgebracht worden naar het ziekenhuis.