Politie Amsterdam-Amstelland


Tunnelbuis gestremd
25-5-2001. Donderdagochtend was de oostbuis van de Zeeburgertunel zon anderhalf uur gestremd als gevolg van een verkeersongeval. Door een foutieve inhaalmanoeuvre botsten drie personenauto tegen elkaar. Twee van de betrokken voertuigen schampten respectievelijk de rechter- en de linker tunnelwand. Eén chauffeur, een 42-jarige man uit Amersfoort, werd uitgezaagd door de brandweer. Hij werd met verwondingen aan zijn gezicht in een ziekenhuis behandeld en mocht daarna weer naar huis. De drie bij het ongeval betrokken autos liepen zware schade op en zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf.Arrestatie na overtreding
25-5-2001. Dinsdagavond zijn op de Transformatorweg twee mannen gearresteerd die een alleen surveillerende politieman aanvielen nadat ze met hun auto aan de kant werden gezet voor een routinecontrole. De bestuurder, een 32-jarige Rotterdammer, vertoonde opvallend rijgedrag op de Westerdoksdijk en negeerde een naar aanleiding daarvan gegeven stopteken. Toen hij op de Transformatorweg uiteindelijk uit zijn auto stapte, ontstond een schermutseling met de politieman. De agent drukte de bestuurder tegen de grond en sloot hem in de boeien. Hierop probeerde de passagier de politieman aan te vallen. Deze trok zijn dienstpistool en hield het duo in de bedwang tot andere collegas ter plaatse kwamen. De agent hield wat oppervlakkige verwondingen aan de actie over. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen, mishandeling en verzet.


Vermist meisje terecht
22-5-2001. Dinsdagmorgen rond kwart voor elf is de 18-jarige Ayse Somuncu teruggevonden. Ze kwam vorige week woensdag niet meer thuis nadat ze boodschappen had gedaan in de buurt van haar huis in Amsterdam-Noord. De recherche van bureau Waddenweg startte hierop een opsporingsonderzoek naar de vermiste verstandelijk gehandicapte vrouw. Een op donderdag (17 mei) na de journaals uitgezonden extra politiebricht, leverde zon 20 tips op, maar resulteerde niet in het terugvinden van Ayse.
De recherche kreeg recent aanwijzingen binnen dat ze in Osdorp zou kunnen verblijven. Vanmorgen zochten politiemensen het stadsdeel af en troffen haar aan op straat. De eerste indruk is dat Ayse het goed maakt.