Persbericht

Plantenmarkt in de Leidse Hortus
Zaterdag 26 mei

De plantenmarkt in de Hortus botanicus Leiden is een jaarlijks terugkerend evenement waar vele bezoekers halsreikend naar uitkijken. Midden in het plantseizoen krijgen tuinliefhebbers de kans net dat ene bijzondere plantje te vinden voor hun eigen plantenparadijs. Moerasplanten, kamerplanten, bijzondere bolgewassen van Rita van der Zalm, rozenstruiken van Belle Epoque, heesters en bomen, insectenvangende planten, Zuid-Afrikaanse planten en bolgewassen, een groot sortiment tuinplanten van De Beeksterhof, succulenten en cactussen, bijenplanten, een-jarigen en tuinplanten: allemaal worden ze aangeboden bij de diverse kramen. Wie niet op zoek is naar planten vindt wellicht iets van zijn of haar gading tussen het aardewerk, houtsnijwerk, kaarsen, kaarten, artikelen van mos en wilgenteen, bloemsieraden, wenskaarten, aquarellen, stoffen poppetjes en poppenkleertjes uit Bangladesh. Toko Ooooom Piet verkoopt Indonesische spulletjes en Balinese vliegers, Elsje Henderiks wollen truien in natuur-geverfde kleuren. Kortom; voor elk wat wils. In totaal staan er 37 kramen met planten en plant-aardige artikelen opgesteld. Bezoekers aan de plantenmarkt hebben natuurlijk ook de gelegenheid de tuin en de kassen van de Hortus te bekijken. Victoria amazonica, de reuzenwaterlelie, is alweer op weg naar bladeren van meer dan een meter doorsnede. De bloei van de pioenen is een feest voor het oog in de Clusiustuin.

De Plantenmarkt is open van 10.00 17.00 uur. Brasserie 'De Hortus' in de nieuwe Wintertuin bij de entree verzorgt koffie/thee, gebak en lunchgerechten. De entree tot de Hortus geldt zoals normaal.

Plantenmarkt in de Leidse Hortus botanicus

Waar Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73 - Leiden

Wanneer zaterdag 26 mei


Tijd 10.00 17.00 uur

Kosten entree fl 8,-/fl 4,- MJK geldig

Informatie 071 - 527 7249/www.hortusleiden.nl

Aan de redactie:
Voor informatie over de Plantenmarkt kunt u contact opnemen met: Carla Teune of Stans van der Veen/Hortus Botanicus Leiden (071-5275144)

Leiden, 17 mei 2001