Geachte heer of mevrouw,

Hieronder mail ik het persbericht over Rotterdam Festivals en daaronder een overzicht van alle festivals.
Hartelijke groeten,
Arabella Coebergh

PERSBERICHT
Rotterdam, 5 februari 2001

opwindend, ontroerend, inspirerend, vermakelijk en multicultureel

20 gratis festivals kleuren Rotterdamse zomer

In het weekend van 26 en 27 mei opent het seizoen van de Rotterdamse Zomerfestivals met Western Union Dunya Festival. Wat volgt is een zomer van festivals, parades, concerten, exposities en theatervoorstellingen vol cultuur en vertier. En alle festivals zijn nog gratis en goed bereikbaar ook!

Ook in het culturele hoofdstadjaar valt er op festivalgebied in Rotterdam veel te beleven. Meer dan 20 festivals zorgen voor een levendige zomer in parken, theaters, musea, pleinen en zelfs op het water. De Rotterdamse Zomerfestivals starten op 26 mei met Western Union Dunya Festival, met op zaterdagmiddag onder de naam New Generation een speciaal jongerenprogramma.

Nieuwe namen en premières
De Dag van de Architectuur heet vanaf deze zomer 'Festival van de Architectuur' (30 juni+

1 juli); dat betekent nog meer festival en nog meer architectuur. Tijdens de 14e editie van Metropolis Festival (1 juli) komt de programmering tot stand in samenwerking met toonaangevende Nederlandse poppodia zoals de Melkweg, Nighttown en 't Paard. En het mobiele theaterfeest De Parade (20 juni-1 juli), dat ook dit jaar in Rotterdam van start gaat, biedt vele premières van bekend en nog onontdekt talent.

Toppers van het seizoen
Het gevarieerde aanbod van festivals biedt ieder wat wils. Er zijn kleine juweeltjes als het sportieve Bikemessenger.nl (3+4 juni), het Europees Kampioenschap Fietskoerieren en grote favorieten als Solero Zomercarnaval (28 juli de straatparade), FFWD Heineken Dance Parade (11 augustus) en Wereldhaven Festival (7-9 september).

Voor meer informatie bel (010) 433 25 11 of surf naar www.rotterdamfestivals.nl
(Alle data van de festivals zijn onder voorbehoud.)