PERSBERICHT

Zaterdag 26 en zondag 27 mei
Autotron in hoogste versnelling tijdens Speed 2001

ROSMALEN - De auto is en blijft voor veel Nederlanders het verlengstuk van hun persoonlijkheid. Duizenden autobezitters hebben er heel veel voor over om hun voertuig geheel naar eigen inzicht aan te kleden en uit te rusten. De één geeft middels een flitsende striping en een snelle spoiler op het kofferdeksel een eigen karakter aan zijn auto, de ander zoekt het in een fantastische geluidsinstallatie of een verlagingsset. Zaterdag 26 en zondag 27 mei treffen de liefhebbers van snelle, oogstrelende bolides elkaar op het jaarlijkse evenement Speed in Autotron Rosmalen.

In het laatste weekend van mei staat Autotron geheel in het teken van sportieve automobielen. De organisatie verwacht op de vierde editie van Speed weer ruim vijftienduizend bezoekers te verwelkomen, die een zeer gevarieerd programma te wachten staat. Het aanbod loopt uiteen van demonstraties tot wedstrijden en van exposities tot clubpresentaties.

Het grote genieten begint op het expositieterrein waarop vele showautos een plaatsje hebben gekregen. Op dit terrein zullen de clubs zich van hun beste kant laten zien. Inmiddels hebben er al ongeveer vijftig clubs aangegeven dat zij aanwezig zullen zijn in het weekend van 26 en 27 mei 2001.

Evenals op voorgaande evenementen heeft een aantal raceteams toegezegd in Rosmalen van de partij te zullen zijn. De bezoekers kunnen de autos van zeer dichtbij bewonderen en het staat uiteraard vrij de vertegenwoordigers van de teams het hemd van t lijf te vragen. Het is zelfs mogelijk om in sommige racebolides even achter het stuur plaats te nemen. Tevens kan de bezoeker het echte racegevoel ervaren door samen met een coureur een sprintje te trekken.

Naast het meerijden met een cupauto is er voor de bezoeker ook de gelegenheid om kennis te maken met de jet-ski en professionele kartsport. Verder zullen er demonstraties gegeven worden met een dragracer en zijn er burn-out - en lowrider demonstraties. Ook in 2001 heeft Sound Challange Association Netherlands, SCAN, verschillende hifi-wedstrijden uitgeschreven. Bezoekers kunnen de audio-installatie in hun auto laten beoordelen door een SCAN-jury. Deskundigen geven een oordeel over de zuiverheid van het geluid en de wijze van inbouw. De frequenties van de tonen worden met behulp van de computer gemeten.

Tevens bestaat de mogelijkheid om met de eigen bolide deel te nemen aan de acceleratiesprints. Degene die zich hiervoor willen opgeven kunnen contact opnemen met Autotron, telefoonnummer 073-5233300. De drie snelste sprinters ontvangen een acceleratietrofee.

Een deskundige jury gaat de ingeschreven bolides van de bezoekers beoordelen op uiterlijk, spuit- en lakwerk, en aankleding. Men kan zich hiervoor opgeven bij de stand van GTI Tuning & Design.

De toeleveranciers zijn ook in 2001 weer ruim vertegenwoordigd. In meer dan honderd stands worden de meest uiteenlopende artikelen te koop aangeboden. Accessoires, banden, literatuur, car-audio, gereedschap, lichtmetalen velgen, onderdelen, modelautos, sportuitlaten, kleding, onderhoudsproducten - noem het en het is op Speed te koop. Maar ook wie meer informatie wil vergaren over motortuning, optische tuning, autobekleding, carrosseriestyling, chroom/nikkelwerk en dergelijke moet beslist een bezoek aan de happening brengen.

In de Bentley Room vindt u een expositie van sportieve Italiaanse automobielen. Hier kunt u diverse merken aantreffen, waaronder Maserati, Ferrari en Lancia.

Een bezoek aan Speed 2001 is een must voor iedere liefhebber van sportieve wagens maar ook het perfecte dagje uit voor het hele gezin. Terwijl pa en ma al het moois op vier wielen en aanverwante artikelen bewonderen, kunnen de kinderen enkele genoeglijke uurtje doorbrengen in het Autopretpark of het SpeeloDome. In het speelparadijs heeft een groot aantal uitdagende speeltoestellen en -attributen een plaatsje gekregen. Ook het nieuwe AutoDome is uiteraard het hele weekend toegankelijk.

Speed 2001 is zaterdag 26 en zondag 27 mei geopend van 10.00 tot 19.00 uur. De entreeprijs bedraagt voor volwassenen fl. 21,50 en voor kinderen 4 tot 12 jaar fl. 17,50.

Autotron is gelegen aan de A50 s-Hertogenbosch-Nijmegen en wordt op de ANWB-borden aangegeven. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292, email:autotron_automotive@hetnet.nl.