Gemeente Hoorn

Nieuws

GROOT ONDERHOUD AAN A10
Rijkswaterstaat gaat van 26 mei tot 26 augustus groot onderhoud plegen aan het westelijk deel van de ringweg van Amsterdam, A10-west. Dit zal zeker gevolgen hebben voor mensen uit Hoorn die werkzaam zijn in Amsterdam-West. Bij de voorlichtingsbalie in de hal van het Hoornse stadhuis ligt een gratis folder voor u klaar die u de weg wijst van, naar en door Amsterdam-West tijdens de wegwerkzaamheden.

Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 26 augustus zijn de maatregelen die getroffen worden om het groot onderhoud uit te voeren zeer ingrijpend. Alle op- en afritten van de S103 (Haarlemmerweg) tot en met de noordelijke op- en afrit van de S107 (Henk Sneevlietweg) worden afgesloten voor het verkeer, met enige uitzonderingen voor vrachtwagens en hulpdiensten. Bovendien is van de A10-west zelf maar één weghelft beschikbaar voor het doorgaande verkeer, met in beide richtingen twee versmalde rijstroken. Doorgaand noord-zuid en zuid-noord verkeer blijft dus mogelijk. Er is echter een maximumsnelheid ingesteld van 70 km per uur, waarop door de politie streng gecontroleerd wordt.

Om zo min mogelijk hinder van de wegwerkzaamheden te ondervinden, raadt Rijkswaterstaat de weggebruikers aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Tevens adviseert Rijkswaterstaat om zo veel mogelijk gebruik te maken van de extra voorzieningen die in samenwerking met de gemeente Amsterdam zijn getroffen, zoals het fietsplan, de pendelbussen en het voordelig (soms zelfs gratis) parkeren op de P+R-terreinen.

AANBEVOLEN ROUTE
Volgens de folder van Rijkswaterstaat die bij de voorlichtingsbalie voor u klaarligt, zal autorijden in Amsterdam-West hoe dan ook opstoppingen opleveren en extra reistijd kosten. Probeer de spits te vermijden en de aanbevolen routes te volgen.
Vanuit het noorden (Hoorn/Purmerend/A7/A8) is de aanbevolen route: neem na de Coentunnel de afrit S101 en ga vervolgens rechtsaf, de Nieuwe Hemweg; aansluitend linksaf de Radarweg, dan de Basisweg en Seineweg, die u in Amsterdam-West brengen of u neemt de afslag S102 en aansluitend de Basisweg en Seineweg. Moet u aan de zuidkant zijn, rijdt u dan door naar de A4, afrit Sloten.
Komt u uit Zaandam, dan is de veerpont naar het Westelijk Havengebied nog een optie. De dienstregeling wordt uitgebreid van 3 naar 4 afvaarten per uur in beide richtingen.

Actuele informatie is te vinden op de internetsite www.A10-west.nl



terug