Politiebericht Brabant-Noord: Uden 26-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

WINKELDIEFSTAL (Uden)

Vrijdagmiddag is in een winkel aan het Mondriaanplein in haar woonplaats Uden een 14-jarig meisje aangehouden. Zij had een paar slippers ter waarde van f. 49,95 weggenomen. Gelet op haar jeugdige leeftijd zal zij worden doorverwezen naar het bureau HALT.

MISHANDELING (Uden)

Vrijdagavond is op de Wijsthoek in zijn woonplaats Uden een 31 jarige man angehouden die er van verdacht wordt een 28-jarige plaatsgenoot met een stuk hout op het hoofd te hebben geslagen. Het slachtoffer liep geen letsel op. De verdachte was betrokken bij een woordenwisseling die ging over het gedrag van kinderen. Toen de 28-jarige man zich er mee bemoeide ging de verdachte hem met een stuk hout te lijf.

MOTORRIJDER GEWOND (Reek)

Een 55 jarige motorrijder uit Beek en Donk is vrijdagavond voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De man is op de Noordhoek in Reek met zijn motorfiets tegen een tegemoetkomende 24-jarige automobilist uit Reek gebotst. De motorrijder heeft vermoedelijk niet voldoende rechts gereden.

AUTODIEFSTAL (Volkel)

Vrijdagmiddag is vanaf de Schuttersweg een groene bestelauto, merk Hyundai H100, bouwjaar 2001 en voorzien van het kenteken 64-VT-XD gestolen.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR (Veghel)

In de nacht van vrijdag op zaterdag is proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige automobilist uit Veghel. Hij reed met zijn auto over het Meijerijplein en bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Tegen een 30-jarige automobilist uit Veghel is proces-verbaal opgemaakt nadat hij op de Rijksweg N265 was betrapt op het rijden onder invloed.

AANGEHOUDEN (Schaijk)

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Zeelandsedreef in Schaijk twee jongeren, 19 en 17 jaar uit Dronten aangehouden. Zij liepen daar over het fietspad en droegen een rode vlag en twee reclameborden met zich mee. Controle wees uit dat deze spullen door hen in Schaijk waren weggenomen. Het tweetal is zaterdagmorgen, na hun verhoor, weer in vrijheid gesteld.