Jos Verstappen

26
mei
2001

Problemen voor Arrows op eerste vrije zaterdagtraining

Ongewild heeft Jos Verstappen zijn stempel gedrukt op de eerste vrije training van deze zaterdagmorgen, of liever gezegd, zijn auto. Bij de La Rascasse bocht verloor de A22 zoveel olie dat even later een code rood volgde om de troep zoveel mogelijk op te kunnen ruimen. Jos en Enrique Bernoldi hebben geen rondje meer kunnen rijden, Bernoldi heeft zelfs helemaal geen tijd kunnen neerzetten, want zijn auto lekte ook al olie.
Uiteindelijk werden er toch nog redelijk representatieve tijden neergezet, waarbij Ralf Schumacher de snelste bleek, gevolgd door Jacques Villeneuve en David Coulthard.
Aan het einde van de sessie zorgde Luciano Burti nog voor een hachelijk moment door in de Saint Dévote bocht rechtdoor te rijden en aan het eind van het uitloopgedeelte hard in de bandenstapels te eindigen. Het is een wonder dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd. De organisatie moet maar eens goed kijken of daar niet wat extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, want het had wel eens catastrofaler af kunnen lopen.