Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zaterdag 26 mei 2001
10:54 zaterdag 26 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

TRACTOR IN KANAAL
Zwinderen
Vrijdagmiddag reed een man uit Zwinderen met zijn tractor met aanhangwagen langs het Oranjekanaal om gras uit de berm te halen. Toen hij met de klomp tussen de pedalen vast kwam te zitten reed hij met de tractor het kanaal in. De man, leeftijd onbekend, is er zelf weer uitgeklommen. De tractor is later op de walkant gezet.

TWEE KEER IN EEN NACHT OPGEPAKT
Odoorn / Emmen
Vrijdagnacht tegen 2.15 uur is een 20-jarige man uit Klijndijk in de Hoofdstraat in Odoorn door de politie gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 610. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt, en werd heengezonden. Een poosje later, rond 5.45 uur, werd hij wederom rijdend met zijn bromfiets gezien, nu op de Hondsrugweg in Emmen. De man is opnieuw aangehouden. Nu blies hij 450. Met een tweede dagvaarding op zak kon hij na een poosje weer vertrekken. De bromfiets is aangetroffen op het Mondriaanplein. De man was daarmee volgens eigen zeggen mee van de trap van de Traverse gereden en enkele keren over de kop geslagen.

FRONTALE AANRIJDING MET LETSEL
Nijensleek
Vrijdagnacht zijn bij een frontale aanrijding op den Hoofdweg vijf mensen gewond geraakt. De toedracht is nog niet geheel duidelijk. De politie verzoekt daarom de getuigen die er zijn geweest, om contact te zoeken met de politie van de wijk Westerveld.
Wat vast is komen te staan is dat een 24-jarige automobilist uit Tiel met zijn auto in de richting Steenwijk reed. Uit tegengestelde richting naderde een personenauto met een gezin uit Noordwolde. Vermoedelijk heeft de bestuurder uit Tiel op de verkeerde weghelft gereden, waardoor een frontale aanrijding ontstond. Deze bestuurder is met onder meer een hersenschudding en een gebroken pols naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle gebracht. Het gezin uit Noordwolde (bestuurder 49 jaar; echtgenote 47 jaar, dochter 20 jaar, en zoon 15 jaar) is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. De politie in Westerveld is bereikbaar op telefoon 0900 8844.

AUTO-INBRAKEN
Assen
Bij de Baggelhuizerplas zijn vrijdagmiddag twee autos opengebroken. Een 24-jarige man uit Bovensmilde is zijn GSM kwijt, en de radio-cdspeler.
Een 19-jarige Assenaar mist de radio-cdspeler. Het frontje hiervan, dat in de auto was verstopt, is ook gestolen.
Emmen
Vrijdagnacht is ingebroken in een auto aan De Dilgt. Van deze auto werd het portierslot geforceerd. Uit de auto is een GSM met carkit weggenomen., en een radardetector.
Vrijdag overdag is tijdens het opruimen van de marktspullen uit een auto aan het Marktplein een portefeuille gestolen. De benadeelde is een 40-jarige marktkoopman uit Leeuwarden.

BALDADIGE JEUGD AANGEHOUDEN
Assen
Vrijdagnacht rond 1.00 uur kreeg de politie meldingen van baldadige jeugd nabij het Stationsplein. Een aantal jongeren zou fietsen in de fietstunnel gooien. Ter plekke bleken acht fietsen van bovenaf in de tunnel te zijn gegooid, en een groot aantal kapotte bierflesjes. De daders vlogen alle kanten op. Na beschrijving van de groep daders konden in de nabije omgeving 3 jongens worden aangehouden, die hierbij betrokken waren. Het gaat om 3 jongens uit Assen, leeftijd 16, 17 en 18 jaar. Hun betrokkenheid staat vast. De rest van de groep zal later worden opgerold.

MISHANDELING OP CAMPING
Erm
Vrijdagmiddag is een 39-jarige campingbezoeker door 3 nog onbekende jongens mishandeld. De man had de jongens aangesproken op hun gedrag; hij ergerde zich eraan dat ze rotzooi op de grond gooiden. De jongens hadden hem vervolgens van de fiets geduwd en met bier natgespoten. Toen de man even later weer bij de jongens terug kwam met een stuk elektriciteitskabel om verhaal te halen, werd hem dit afgepakt en werd hij in elkaar geslagen. De man liep hierbij een hersenschudding op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

ALCOHOLCONTROLES
Beilen
Bij een grote alcoholcontrole op de A28 zijn vrijdagavond en nacht ongeveer 1800 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Daarvan bleek 1 bestuurder teveel te hebben gedronken. Deze 25-jarige man uit Assen blies bij de ademtest 570, 1,3 promille. Zijn rijbewijs was reeds ongeldig verklaard, en hij had een ontzegging van de rijbevoegdheid. Bij de controle zijn hiernaast nog 6 bekeuringen uitgedeeld, voor ondeugdelijke verlichting ongeldige APK, en het ontbreken van een kentekenplaat. De controle duurde van 20.30 tot ongeveer 2.00 uur, en er werkten in totaal ongeveer 40 politiemensen aan mee.
Dieverbrug
Bij een kleinere controle op de Rijksweg N855 zijn ongeveer 60 automobilisten gecontroleerd. Geen van deze bestuurders ging over de schreef.

Buiten de controles om zijn nog twee bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed.
Assen
Vrijdagavond tegen 22.00 uur reed een 22-jarige man uit Assen met zijn auto over de Veenwalweg. Bij de ademtest blies hij 285. Hij kreeg een boete opgelegd van 410 gulden.
Beilen
Vrijdagavond omstreeks 20.15 uur reed een 32-jarige automobilist uit deze plaats over de Kievitlaan, waar hij werd gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. Omdat een ademtest niet lukte is van hem een bloedsproef afgenomen.

BOOT GESTOLEN
Emmen
Vrijdagnacht is uit het water achter een woning aan de Zwarte Specht een boot gestolen. De 59-jarige eigenaar bemerkte de diefstal zaterdagochtend. Het betreft een witte polyester sloep, een Ryds 460, met een blauw dekkleed. De waarde van de boot bedraagt ruim 8000 gulden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe