Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2001

Politiebericht Utrecht: districhten Utrecht stad, 11.00 uur
Vernielers aangehouden

UTRECHT Op zaterdagochtend werden omstreeks kwart over twee een viertal jongeren in de leeftijd van 16 en 17 jaar aangehouden voor vernieling.

Een getuige zag dat de Utrechtse jongens liepen over de Springweg en hier tegen fietsen aan trapten. De politie werd gewaarschuwd en trof de vernielers aan. Het viertal werd vervolgens aangehouden voor baldadigheid en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een 22-jarige automobilist uit Zeist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Surveillerende agenten zagen de man op de Berberdreef met zijn auto over de stoep reed. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken.

Op het bureau blies hij 1.25 promille. Tegen de 22-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Verzet bij aanhouding

UTRECHT- Op vrijdagochtend omstreeks negen uur werd een 14-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.BR>
De politie kreeg een melding dat een jongen met een nieuwe fiets aan slepen was op De Sitterlaan en verdween in een van de brandgangen. Een onderzoek werd ingesteld en de politie trof de fiets, met een verbroken slot, aan in een tuin. Bij de fiets stond de 14-jarige jongen. Hij werd vervolgens aangehouden maar verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.

Bekenden van de 14-jarige probeerde te voorkomen dat de politie hem meenam.De agenten werden weggeduwd en uitgescholden. Uiteindelijk kon de 14-jarige worden overgebracht naar het politiebureau.

Vanwege o.a geweld tegen agenten en belemmering werden drie mannen (allen uit Utrecht)in de leeftijd van 16, 20 en 53-jaar ook aangehouden.Door de ontstane vechtpartij liepen verschillende agenten schaafwonden op.

Verkeerscontroles

UTRECHT- Op de Darwindreef werd vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden hier 185 voertuigen waarvan er 39 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer per uur. (50)

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd tussen een en vier uur een verkeerscontrole gehouden op de Rio Brancodreef. In totaal werden hier 210 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 23 automobilisten een bekeuring vanwege het niet dragen van de autogordel en een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij zonder de vereiste verzekering reed.