Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 11.45 uur
Winkeldief aangehouden

SOEST Vrijdagavond om half zeven kreeg de politie een melding dat er aan de Van Weedestraat een winkeldief was aangehouden door het personeel van een winkel. Eenmaal ter plaatse trof de politie een 24-jarige man uit Laren aan. Hij had enkele scheermesjes gestolen. Tevens bleek de man nog een boete te hebben openstaan. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Te jong om te brommen

SOEST In de nacht van vrijdag op zaterdag om kwart voor één zagen twee surveillerende agenten een bromfiets rijden over de Burg. Grothestraat. De bestuurder en de passagier droegen geen helm. Na een korte achtervolging kon de brommer staande gehouden worden op de Willem de Zwijgerlaan. De bestuurder, een 15-jarige jongen uit Soest, bleek te jong om brommer te rijden. De verplichte helm werd zowel door hem als de passagier niet gedragen en de bromfiets was niet verzekerd. Voor deze feiten en roekeloos rijgedrag is tegen de jongen proces verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

SOEST Vrijdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Hilhorstweg. Op de Hilhorstweg is een gesloten verklaring van kracht. 11 voertuigen werden bekeurd voor het negeren van de verklaring.