Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 26-05-2001
1ePersberichtzaterdag26mei2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Vrijdagavond rond 23.55 uur is op het Stratumseind een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarna is op de Bleekweg een 16-jarige jongen uit Eindhoven aange-houden. Zij hadden even daarvoor bij een horecagelegenheid op het Stratumseind met stoelen gegooid en gevochten. Een portier werd daarbij door de 18-jarige Eindhovenaar met een glas op zijn achterhoofd geslagen. De portier raakte gewond en moest voor behandeling van zijn verwonding naar het ziekenhuis. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Vernieler aangehouden
Vrijdagavond om 23.50 uur is op de Plaggenstraat een 32-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. De man had daar een ruit van de toegangsdeur van een horeca-gelegenheid vernield. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De man is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Man schopt tegen politieauto
Zaterdagmorgen om 4.55 uur is op de Dommelstraat een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij schopte daar tegen een surveillerende politieauto. Verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zaterdagmorgen om 3.08 uur is op de Nieuwstraat een 35-jarige man uit Deurne aan-gehouden. Hij bemoeide zich daar met politieagenten die een taxichauffeur aanspraken. Op vordering te vertrekken weigerde de Deurnenaar te gaan. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal uit woning
Vrijdag tussen 11.30 en 18.15 uur is uit een woning aan het Sallandhof ruim tweehonderd gulden gestolen. Onbekend is hoe men de woning binnenkwam.

Helmond: Alcohol
Vrijdagavond om 23.00 uur is op de Lage Dijk een 37-jarige automobilist uit Helmond aange-houden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 0,55 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van fl. 410,- opgelegd.

Helmond: Verdachte inbraak aangehouden
Zaterdagmorgen om 1.34 uur is op de achterplaats van een bedrijf aan de Mierloseweg een 26-jarige man uit Helmond aangehouden. Getuigen zagen dat daar een man over de poort van de achterplaats klom. De gewaarschuwde politie trof de man daar in het bedrijf aan. Aan de achterzijde bleek een raam te zijn vernield. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Aantreffen brommobiel
Zaterdagmorgen rond 6.40 uur trof een politiesurveillance een brommobiel aan in de Zuid Willemsvaart ter hoogte van de Marslaan. Bij onderzoek bleek de brommobiel afgelopen nacht gestolen te zijn vanaf de Buizerdstraat. Tevens bleek dat er uit de woning van het 39-jarige slachtoffer, geld, huis-sleutels en de brommobiel sleutels verdwenen waren. Onbekend hoe men de woning van het slachtoffer binnenkwam.

Valkenswaard: Vernieling
Vrijdagavond om 21.50 uur is een 44-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Een getuige zag dat de man op de Karel Mollenstraat tegen geparkeerde autos trapte en de spiegels vernielde. Hij waarschuwde de politie, die de verdachte op de Frans van Beststraat aantrof. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gemert: Lastige man
Vrijdagavond om 23.30 uur is op de Diederikstraat een 21-jarige man uit Zeeland aangehou-den. De gewaarschuwde politie trof op het speelveld aan de Diederikstraat een vijftiental jongeren aan. Zij hadden zes kratjes bier, 5 lege en een volle met enkele geopende flesjes, bij zich staan. De 21-jarige man gaf aan dat het volle kratje bier van hem was. Een agent deelde hem mede dat hij een proces-verbaal kreeg voor het bij zich hebben van aangebroken flesjes met alcoholhoudende drank op een plaats waar dat verboden is. Het kratje bier is daarop inbeslaggenomen. De Zeelander probeerde dat te verhinderen, waarop hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Vernieling parasols
Vrijdagavond rond 23.25 uur is op de Hint een 40-jarige man uit Eersel aangehouden. Hij had daar enkele parasols van een horecagelegenheid vernield en dreigde daarmee te gooien. Uit onderzoek bleek dat de man reeds eerder op de avond in de horecagelegenheid met bierglazen had gegooid. De verdachte gedroeg zich zeer agressief bij zijn overbrenging naar het politiebureau. De verdachte is ingesloten

Gemert: Lokaalvredebreuk
Zaterdagmorgen om 1.05 uur is in een horecagelegenheid op de Handelseweg een 18-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Bij controle bleek de man een ontzegging te hebben. Ver-dachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Diefstal vlaggen
Tussen vrijdagmiddag 17.00 en zaterdagmorgen 9.00 uur zijn vanaf een sportterrein aan de Sportlaan 15 vlaggen gestolen. Een vlaggenstok is vernield.

Bladel: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond om 20.10 uur is op de Annie M.G. Schmidtlaan een 17-jarige jongen uit Reusel aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets gepleegd op 5 mei jl. te Bladel. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Geldrop: Diefstal schoudertas
Op de Coevering is vrijdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur, tijdens het winkelen in het winkelcentrum, een 56-jarige vrouw uit Geldrop slachtoffer geworden van diefstal van haar schoudertas. Thuis gekomen bemerkte ze dat haar schoudertas met haar portefeuille ver-dwenen was. In de schoudertas en portefeuille zaten diverse persoonsbescheiden, enkele pasjes en ruim vierhonderd gulden.