Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 12.00 uur
Aanrijding met hond

NIEUWEGEIN- Op vrijdagmiddag ontstond er een aanrijding op de S-Gravenhoutseweg tussen een 19-jarige motorrijder uit Nieuwegein en een hond.

De 19-jarige reed over de S-Gravenhoutseweg in de richting van de Zandveldseweg. Plotseling stak er een hond over en werd aangereden door de motorrijder. De man kwam ten val en liep hierdoor enkele schaafwonden op. De hond overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De eigenaar van de hond kwam later bij het ongeval en verklaarde dat zijn hond uit de woning was ontsnapt en was weggerend.

Lammetjes dood door hond

NIEUWEGEIN- Op vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat een hond schapen aan het opjagen was in een weiland gelegen aan de Lekdijk West.

Bij het weiland trof de politie de eigenaar aan die vertelde dat zijn hond het weiland was ingegaan en de daar aanwezig schapen aan het opjagen was. Het lukte hem niet meer om zijn hond te pakken te krijgen. Door politiemensen kon de hond worden ingesloten en worden gevangen. Vermoedelijk heeft de hond twee lammetjes opgejaagd en deze zijn vervolgens in een sloot verdronken. De twee volwassen schapen lagen ook in de sloot.

Deze waren gelukkig ongedeerd. De opgelopen schade zal de hondeneigenaar moeten vergoeden.

Rijden onder invloed

HOUTEN- Op vrijdagmiddag zagen surveillerende agenten een 26-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Rondweg door rood rijden. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken. Hij blies op het bureau 0.65 promille en kon na het ontvangt nemen van een bekeuring van 410 gulden het bureau weer verlaten.

MONTFOORT- Op vrijdagmiddag omstreeks half zes werd een 24-jarige automobilist uit Montfoort aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. De man reed op de Oude Boomgaard tegen een geparkeerde auto aan. De politie werd gewaarschuwd en bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies op het bureau 0.65 promille. Verder onderzoek wees uit dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.