Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 12.20 uur
Onzinnig geweld, daders aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Parallelweg. Toen de politie aankwam bleek dat een groepje van zestal jongelui tijdens een dropping zonder reden door vier jongens in elkaar waren geslagen. Drie van de vier daders konden worden aangehouden

De 6 jongeren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar uit Arnemuiden waren vanaf een camping in Achterberg weggegaan om mee te doen aan een dropping. Toen ze op de Parallelweg liepen werden ze zomaar door het viertal geschopt en geslagen. Een 16-jarig meisje, een 17-jarige jongen en een 21-jarige man werden met de ambulance naar het ziekenhuis in Ede vervoerd omdat ze klaagden over pijn in de buik en nek. De overige slachtoffers zijn, hevig geschrokken, door de politie naar de camping teruggebracht.

De daders, twee zestienjarige jongens en een 18-jarige man uit Veenendaal konden direct worden aangehouden. Zij zijn ingesloten in het politiebureau. Van de vierde dader zijn de gegevens bij de politie bekend.

Dronken bestuurder tegengehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van vrijdag op zaterdag om kwart over twee zag de politie op de Markt een man in beschonken toestand in zijn auto stappen. De man werd aangesproken op zijn gedrag en beloofde met een taxi naar huis te gaan. Toch stapte hij kort daarop weer in de auto en wilde wegrijden. De agenten haalden hem daarop uit de auto. Hij werd agressief en bedreigde de agenten. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau, alwaar hij zijn roes mocht uitslapen.

Snelheidscontrole

RHENEN De politie heeft vrijdagavond van kwart voor zeven tot half negen een snelheidscontrole gehouden op de Grebbeweg. Van de 880 gecontroleerde voertuigen reden er 287 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste gemeten snelheid was 100 km per uur.