Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 12.30 uur
Bellen in de auto heeft gevolgen

MAARSSEN- Op vrijdagavond omstreeks negen uur ontstond er een aanrijding waarbij een 43-jarige passagier gewond raakte.

Een 30-jarige automobiliste uit Amsterdam reed over de Amsterdamse slag. Ze was mobiel aan het bellen en moest hierdoor met één hand sturen. In een bocht kon ze echter niet goed het stuur meer vasthouden en reed tegen een lantaarnpaal aan.

Door deze aanrijding raakte haar 43-jarige passagier, eveneens uit Amsterdam, gewond aan haar hoofd en moest worden vervoerd naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

Rijden onder invloed

MAARSSEN- Op vrijdagavond werd een 23-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd op de Rijksweg A2. Onderzoek wees uit dat de man teveel gedronken had en blies op het bureau 1.40 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van 6 uur.

Bromfietser krijgt bekeuringen

BAAMBRUGGE- Op vrijdagmiddag omstreeks half drie zagen surveillerende agenten een 17-jarige bromfietser uit Amsterdam rijden over de Baambrugse Zuwe. De jongen reed zonder helm en de agenten wilde hem controleren.

Kennelijk dacht de jongeman hier anders over en reed stug door. Op de Rijksstraatweg lukt het de politie de 17-jarige klem te rijden.

Hier kreeg hij een aantal bekeuring voor oa. het rijden met een gladde achterband, rijden zonder helm. Met deze bekeuringen op zak kon de jongenman zijn weg vervolgen.

Verkeerscontrole

OUDEWATER- Op vrijdagavond werd er tussen negen en tien uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 3 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.