Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 26-05-2001 Presberichten district Heerlen
Zaterdag 26 mei 2001 - 12.45 uur

Heerlen; inbraak woning
Vrijdag 25 mei werd tussen 02.30-06.00 uur ingebroken in de woning van een 55-jarige bewoner van de Pater Romboutslaan in Heerlen. Men verkreeg de toegang door het verbreken van een deur. Uit de woning werden een computer, een scanner een onbekend aantal dvd`s en cd`s en de autopapieren gestolen. Ook werden de autosleutels van de naast de woning op de oprit geparkeerde Volvo-personenauto meegenomen. Met deze auto ging(en) de dader(s) er vandoor.

Heerlen; hennepplantage
Omdat bij de politie het vermoeden bestond dat zich in een woning aan de Anjelierstraat in Heerlen een hennepplantage zou bevinden, werd daar op vrijdag 25 mei om 11.00 uur een onderzoek ingesteld. Op de zolder van de 35-jarige bewoner hing de oogst te drogen van 124 hennepplanten. Deze oogst alsmede de voor de groei van de planten benodigde apparatuur werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schimmert; fietser gewond
Vrijdag 25 mei vond om 13.00 uur op de Hoofdstraat in Schimmert een aanrijding plaats warbij een 44-jarige fietser uit Geleen gewond raakte. Hij moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Sittard vervoerd worden. De aanrijding ontstond doordat een 72-jarige bestuurder uit Aerdenhout op een gegeven moment met zijn auto rechtsaf sloeg waarbij hij de fietser over het hoofd zag. Door de aanrijding werd de fiets zwaar beschadigd.

(Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 2006)