Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 26-05-2001 Persberichten district Sittard
Zaterdag 26 mei 2001 - 13.00 uur

Stein; onderzoek in café
Omdat bij de politie het vermoeden bestond dat er in een aan het Wilhelminaplein in Stein gelegen café verdovende middelen aanwezig zouden zijn, werd daar op vrijdag 25 mei om 19.20 uur een onderzoek ingesteld. Alle negentien bezoekers van het café werden aan hun kleding onderzocht waarbij bij vier mannen (tussen de 17 en 28 jaar) geringe hoeveelheden drugs werden aangetroffen. In het café zelf werden geen drugs gevonden. De aangetroffen drugs werden uiteraard in beslag genomen.

Stein; diefstal motor
Een voor een flat aan de Stadhouderslaan in Stein geparkeerde Yamaha-motor werd zaterdag 26 mei om 02.55 uur gestolen. Ondanks dat de 29-jarige eigenaar nog een extra schijfremslot aan de motor had bevestigd, wisten de dieven toch hun slag te slaan. Gezien de aangetroffen sporen hebben de daders waarschijnlijk gebruik gemaakt van een flex om het slot door te slijpen. De waarde van de motor is niet bekend.

Beek; dronken bestuurders
Zaterdag 26 mei werd om 02.45 uur op de Broekhovenlaan in Beek een 46-jarige autobestuurder uit die plaats gecontroleerd. De man bleek alcohol gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van
1,49 reden waarom zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Om 04.25 uur zag de politie over de Stationsstraat in Beek een 18-jarige fietser uit Stein rijden. De jongen slingerde dermate dat hij nagenoeg de hele rijbaan nodig had. Op een gegeven moment vloog hij van zijn fiets af, maakte een koprol en belandde in een naast de rijbaan gelegen weiland. De knaap kon amper nog op zijn benen staan. De blaastest gaf een promillage aan van 1,43. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Amstenrade; etalagekraak
Zaterdag 26 mei werd om 04.05 uur met een hamer de etalageruit van een rijwielzaak aan de Hoofdstraat in Amstenrade ingeslagen. Vanuit de etalage werd een fietsframe (merk; Koga Miyata) en een set naven (merk Shimano) gestolen. Wat de waarde van het gestolen goed is, is niet bekend.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)