Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 26-05-2001 2ePersberichtzaterdag26mei2001

Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Zaterdagmorgen rond 1.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Gemmastraat, Boschdijk en De Ruijterstraat een 32-jarige fietser uit Eindhoven zwaar gewond. Hij fietste daar over De Ruijterstraat naar genoemde kruising. Bij het oprijden van de kruising ver-leende hij geen voorrang aan de op de Boschdijk rijdende 28-jarige automobilist uit Eind-hoven. De fietser is zwaar gewond overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Woensel Zuid tel. 040 2331000.

Helmond: Zakkenrollerij
Zaterdagmorgen rond 11.20 uur ontdekte een 44-jarige vrouw uit Venray dat haar porte-monnee uit haar schoudertas gestolen was. Op de Markt wilde zij bij een stoffenkraam afrekenen. In de portemonnee zaten enkele pasjes, geld en persoonsbescheiden.

Zaterdagmorgen tussen 11.15 en 11.45 uur is op de Markt een 27-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Toen zij daar wilde pinnen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en een aantal postzegels.

Op de Markt is zaterdagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur een 36-jarige Helmonder slacht-offer geworden van diefstal van zijn zonnebril. Hij liep daar te winkelen toen plotseling een onbekend persoon met grof geweld de zonnebril uit zijn broeksriem trok. Het slachtoffer zette de achtervolging in, doch helaas zonder resultaat.

Helmond: Verdachte zakkenrollerij aangehouden
Zaterdagmiddag rond 13.05 uur is op de Ameidewal een 18-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Getuigen hadden gezien dat zij op de Noord Koninginnnewal een portemon-nee rolde. Zij hielden de vrouw aan. De gewaarschuwde politie heeft verdachte voor nader onderzoek overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Diefstal auto
Zaterdag tussen 11.45 en 12.45 uur is vanaf het Zuidende een rode personenauto, Opel Kadett, kenteken YG-72-PB, gestolen.

Reusel: Inbraak in bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Schepersweijer. Aan de achterzijde is de toegangsdeur op grove wijze opengebroken. Uit het pand verdwenen drie aftakassen en diverse gereedschappen.

Bladel: Inbraak in bouwkeet en bedrijf
Vanmiddag rond 12.00 uur ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Ambachtsweg dat er was ingebroken. Van de bouwkeet, staande op het bedrijfsterrein, is het slot van de toegangsdeur opengebroken. Uit de bouwkeet zijn diverse gereedschappen gestolen. Uit het bedrijfspand zijn een koffiezetapparaat, koffie, thee en soep weggenomen. Onbekend hoe men het bedrijfspand binnendrong.

Veldhoven: Inbraak in woning
Zaterdag tussen 2.00 en 7.00 uur is ingebroken in een woning op de Bossebaan. Slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning verdween geld, pasjes en persoonsbescheiden.

Gemert: Diefstal uit een bedrijf
Zaterdag tussen 8.30 en 12.30 uur is vanuit een bedrijfspand aan de Nieuwstraat een tas gestolen. Onbekend hoe men het pand binnenkwam. In de tas zaten, toiletartikelen, een gsm, persoonsbescheiden en een portemonnee met daarin geld en een pasje.

Nuenen: Diefstal uit woning
Zaterdag tussen 11.10 en 11.30 uur is vanuit een woning op de Nuenderbeekselaan een portemonnee gestolen. Hoe men de woning binnenkwam is onbekend. In de portemonnee zat geld, een pasje en persoonsbescheiden.