Gemeente Nieuwegein

Anjercollecte van 27 mei tot 2 juni
Dit jaar wordt in Nederland in de week van 27 mei tot en met 2 juni de jaarlijkse Anjercollecte gehouden. De opbrengst van de actie zal worden aangewend voor 4000 initiatieven op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland. Ook Nieuwegeinse organisaties krijgen subsidie uit dit fonds. Dit jaar is de 55e keer dat de Anjercollecte wordt gehouden.

In Nieuwegein wordt elk jaar een grote inzet geleverd voor de Anjercollecte. Vele organisaties voor cultuur en natuurbehoud leveren collectanten. Dat is goed voor de Nederlands cultuur en winst voor de eigen, Nieuwegeinse organisatie: eenderde van de opbrengst mag namelijk behouden worden voor de eigen kas.

Zoals ieder jaar stelt het Anjercomité zich als doel de opbrengst van het voorgaande jaar te overtreffen. In 2000 werd door 82 collectanten geen recordopbrengst, maar wel een goede opbrengst opgehaald. Dit jaar gaan in Nieuwegein zon 90 collectanten op pad. Dus wie weet

Sinds 1946 gaan in het hele land leden van culturele verenigingen en organisaties met de collectebus rond. In vrijwel alle gemeenten in Nederland wordt jaarlijks meegewerkt aan de Anjercollecte. De opbrengsten gaan naar het provinciale fonds, in dit geval het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, dat vervolgens subsidie geeft aan lokale en regionale projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud.



Invoerdatum 17-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein