Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 27-05-2001 Mediaberichten zondag 27 mei (10.45 uur)

VENLO Aanhouding drie geweldsplegers

Venlo De politie heeft vrijdagavond rond half negen drie mannen uit Venlo aangehouden, nadat ze op de Maaskade in een vechtpartij een 25-jarige man uit Venlo hadden mishandeld. Het slachtoffer meldde de politie dat hij door een grote groep was geslagen. De politie rukte uit met drie surveillancewagens en zes agenten van het Straatteam en wisten een 37-jarige man uit Eindhoven en een 19-jarige verdachte uit Venlo te arresteren. Een 31-jarige man uit Helden, die ook betrokken was bij de vechtpartij, kwam even later zelf naar het politiebureau. De politie heeft de drie verdachten bekend uit het drugsmilieu voorgeleid en voor verhoor en nader onderzoek de avond en nacht ingesloten.
BUGGENUM Vechtpartij bij feesttent Buggenum

Buggenum De politie kreeg zaterdagmorgen om 0.30 uur een melding uit Buggenum dat bij de feesttent op de Molenweg een vechtpartij was. Toen de politie tien minuten later met enkele eenheden ter plaatse kwam, was de vechtpartij al voorbij. Het bleek dat enkelen jongeren uit Neer geslagen waren, waarop anderen jongeren uit Neer de aanvallers te lijf wilden gaan. Niemand deed aangifte bij de politie. Anderhalf uur later werd de politie opnieuw naar Buggenum geroepen. Nu vanwege de vernieling van een taxi. De politie was binnen vijf minuten ter plaatse, maar de taxi was al weg. Ook het taxibedrijf deed geen aangifte.
ROERMOND Aanhouding geweldpleger

Roermond De politie heeft zondagochtend op het Stationsplein om kwart over drie een 32-jarige man uit Herten aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige man uit Melick. Agenten hielden de man onmiddelijk aan, toen zij er zelf getuige van waren dat de verdachte de man uit Melick neersloeg. De Hertenaar werd voorgeleid en ingesloten in een politiecel.
WEERT Aanhouding dronken geweldpleger

Weert De politie heeft zondagochtend op het Vrakkerveld om half vier een 21-jarige man uit Haler aangehouden, op verdenking van mishandeling. De man had volgens getuigen een uur eerder die nacht zijn 18-jarige vriendin uit Weert geslagen. Zij had hem geweigerd de autosleutels te geven, omdat zij vond dat hij te veel gedronken had. Toen hij uiteindelijk de sleutels te pakken had, had hij zijn auto met flinke snelheid achteruit gereden, waarbij een 20-jarige vrouw uit Weert werd aangereden. Vervolgens reed hij weg. Zowel het slachtoffer als de vriendin van de verdachte werden naar het ziekenhuis in Weert gebracht. Toen de verdachte achteruit reed, beschadigde hij ook de muur van een café aan het Vrakkerveld. Na aanhouding van de verdachte, wees een ademanalyse uit dat hij flink gedronken had (785 ug/l). De politie nam zijn rijbewijs in en sloot de man in in een politiecel.