Politiebericht Groningen: Diverse 27-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 27 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: aanhouding voor mishandeling
Een 45-jarige Stadjer is zaterdagavond op de Grote Markt in Groningen aangehouden voor het mishandelen van een 48-jarige kennis, eveneens uit Groningen afkomstig. De twee kregen ruzie over een kleinigheid. De 48-jarige man wilde namelijk nog even gezellig blijven zitten bier drinken, terwijl de ander wegwilde. Op een gegeven moment kregen ze daar slaande ruzie over. De 45-jarige gaf daarna de ander een zodanige harde knal voor zijn hoofd, dat deze op de grond viel en een gat in het hoofd opliep. De hoofdwond bloedde enorm, maar dat kwam vermoedelijk door bovenmatig alcoholgebruik. In het ziekenhuis werd de man vervolgens behandeld. De verdachte is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: fietsendief aangehouden
Personeel van een slagerij aan de Nieuwe Ebbingestraat hebben zaterdagmiddag een 36-jarige fietsendief aangehouden. Ze zagen, dat de Stadjer met een mes het slot van een gestalde fiets vernielde en er vervolgens op vandoor wilde. Na een korte achtervolging werd hij echter in de kraag gevat. De man is overgeleverd aan de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: jonge haantjes slaags
De politie heeft zaterdagnacht vier knapen aangehouden die vannacht met elkaar slaags raakten op de Grote Markt. De oudste, een 18-jarige inwoner van Noordbroek wilde naar eigen zeggen lollig zijn en schreeuwde op een gegeven moment hoer. Dit werd door een passerende groep jongens (18, 17 en15) uitgelegd als een vunzige opmerking richting hun vriendinnen. Daarop haalden ze meteen verhaal bij de Noordbroeker die daarop aangaf met hen niets te maken te hebben. Zij dachten daar anders over en raakten slaags met de Noordbroeker. De door camerabewaking gewaarschuwde politieagenten haalden de haantjes uit elkaar, waarna ze konden afkoelen aan het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring konden ze het bureau weer verlaten. Er raakte niemand ernstig gewond. De Noordbroeker klaagde over pijn aan het gezicht en had een bebloede mond.

Harkstede: bezoekster discotheek loopt slagaderlijke bloeding op Een 20-jarige bezoekster van de discotheek in Harkstede, liep zaterdagnacht een slagaderlijke bloeding op aan haar pols toen ze van de trap viel in een stuk glas. Ze is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De bezoekster, een inwoonster van Groningen, werd direct na de val geholpen door een andere bezoeker die meteen doorhad dat het ging om een slagaderlijke bloeding. Hij drukte de wond goed af waardoor het bloeden enigszins stopte. Toen ze naar het ziekenhuis werd overgebracht was ze goed aanspreekbaar.

Scharmer: taxi krijgt klapband, voertuig kantelt Een taxibusje, bestuurd door een 44-jarige inwoonster van Wassenaar en 8 jonge inzittenden, eveneens uit Wassenaar afkomstig. is zaterdagmiddag op de A7 bij Scharmer gekanteld en in de berm terechtgekomen, na een klapband . Twee inzittenden (15 en 19) raakten daarbij gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De anderen zijn door de politie eveneens daar naar toe vervoerd, zodat de groep bij elkaar kon blijven. Onderzoek wees uit, dat de band om het linkerachterwiel in slechte staat verkeerde en daardoor vermoedelijk is geklapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Scharmer: 16-jarige rijdt auto van pa total loss Een 16-jarige knaap uit Sappemeer heeft zaterdagnacht op de Hoofdweg in Scharmer de auto van pa total loss gereden. Hijzelf en twee 19-jarige vrienden kwamen met de schrik vrij. Na controle bleek dat de knaap gedronken had. Hij had ongeveer 1 promille alcohol in zijn bloed. De jongen verklaarde de auto stiekem meegenomen te hebben, terwijl zijn vader op bed lag. Op de Hoofdweg verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. De vernielde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie maakt proces-verbaal op ter zake het rijden onder invloed en het niet hebben van een rijbewijs.

Zuidbroek: snelle automobilist
Een 24-jarige automobilist uit Hoogezand is zaterdagavond bekeurd voor te hard rijden op de A7 bij Zuidbroek. Een politiesurveillance klokte het betreffende voertuig op 177 km/u terwijl maximaal 120 was toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek de auto niet APK gekeurd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Mussel: auto op de kop in de sloot
Een 20-jarige automobilist uit Onstwedde is gewond geraakt nadat hij zaterdagmiddag op de Musselweg bij Mussel in de berm raakte en daarna met de auto op de kop in een droge sloot belandde. Hij kon op eigen kracht het voertuig verlaten maar klaagde nadien over zijn enkel en zijn been. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald. De automobilist verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegenligger die deels op zijn weghelft reed.

Groningen: auto tegen boom, bestuurder gewond
Een 35-jarige inwoner van Wehe den Hoorn raakte zaterdagmorgen gewond toen hij op de Winsumerweg bij Groningen tegen een boom botste. Het slachtoffer is onder meer met hoofdwonden naar het ziekenhuis gebracht. Na de aanrijding zat de bestuurder bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft ongeveer een uur nodig gehad om hem uit het wrak te bevrijden. Het verkeer is ongeveer twee uren omgeleid geweest. Vermoedelijk is de betreffende bestuurder door onoplettendheid in de berm geraakt. Na een te sterke stuurcorrectie verloor hij de macht over het voertuig en botste vervolgens tegen de boom.

Groningen: schietincident Poelestraat
De politie onderzoekt een schietincident in de Poelestraat die vrijdag in de nanacht heeft plaatsgevonden. Er zijn enkele hulzen gevonden na een tip. Het is niet bekend of er op een persoon is geschoten. Tot dusver is er geen aangifte gedaan.br>

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.