Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 27-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Openlijke geweldpleging
URK De politie heeft twee mannen uit Urk (22 en 20 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij worden ervan verdacht vrijdagnacht twee mannen uit Duitsland (beiden 25 jaar) te hebben mishandeld in een uitgaansgelegenheid aan de Burg. J. Schipperkade. De gedupeerden verklaarden dat ze bedreigend werden benaderd door de verdachten. Een van de verdachten pakte de zonnebril van het hoofd van de Duitser, gooide het op de grond en ging er op staan. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij beide Duitsers letsel opliepen. De 22-jarige verdachte is zaterdagnacht aangehouden nadat surveillerende agenten hem met bebloed gezicht tegenkwamen. Hij was kennelijk net betrokken geweest bij een vechtpartij. De 20-jarige werd in zijn woning aangehouden. Het duo is zaterdag aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Snorfiets tegen trailer
URK Zaterdagnacht is een 14-jarige jongen uit Urk gewond geraakt bij een aanrijding op het Schulpengat. Surveillerende agenten waren er getuige van dat de jongen samen met zijn 15-jarige Urker passagier tegen een stilstaande trailer reden. De jongens probeerden zich tevergeefs te verschuilen in het struikgewas. De 14-jarige is door een huisarts behandeld voor verwondingen in het gezicht en een lichte hersenschudding. De snorfiets bleek niet verzekerd te zijn. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijdingen tussen fiets en auto
EMMELOORD Bij een aanrijding op de Nagelerstraat is zaterdagmorgen een 15-jarige meisje uit Emmeloord gewond geraakt. Volgens de 43-jarige automobilist uit Emmeloord reed zij opeens zonder te kijken bij de fietsenoversteekplaats de weg overgestoken. De man remde nog maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het meisje is met letsel aan been, hoofd en rug overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.

Fietser tegen auto
EMMELOORD Een 81-jarige vrouw uit Emmeloord is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Zwin. Een 27-jarige automobiliste uit Emmeloord had haar auto geparkeerd en deed de deur open om uit te stappen. Op dat moment reed de fietsster voorbij en reed tegen de openstaande portier. De 81-jarige vrouw is met onbekend letsel ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Jeugdhonk uitgebrand
MARKNESSE Zaterdagnacht is het jeugdhonk aan de Oudeweg volledig uitgebrand. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De politie gaat ervan uit dat het hier gaat om brandstichting.

Repeterende baldadigheid
LELYSTAD Zondag vroeg in de ochtend zijn twee jongens uit Lelystad (14 en 18 jaar) aangehouden voor baldadigheid. Zij hadden eerder die avond op het Horecapleintje geluidsoverlast veroorzaakt en een urinoir in de tuin van omwonenden gegooid. Aan de hand van de beschrijving van getuigen kon de politie een viertal jongens op De Stelling aanhouden en een bekeuring uitreiking voor baldadigheid. De agenten zagen kort daarna op de Neringweg wederom een urinoir op zijn kant liggen, terwijl deze even daarvoor nog goed stond. Een getuige had het zien gebeuren en gaf een omschrijving die overeenkwam met twee jongens uit de groep die even daarvoor een bekeuring hadden gekregen. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De 18-jarige bleek een vlindermes bij zich te dragen.

Aanrijding tussen bromfiets en auto
ALMERE Bij een aanrijding zaterdagochtend op de Radio Oranjelaan is een 16-jarige bromfietser uit Almere licht gewond geraakt. Hij wilde vanaf de Helena Kuipers Rietbergerstraat de kruising met de Radio Oranjelaan oversteken en zag daarbij een 44-jarige automobilist uit Almere over het hoofd. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld voor een schaafwond en een dikke knie. De bromfietser bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Kop-staartbotsing Stedendreef
ALMERE Op de Stedendreef heeft zich zaterdagmiddag een kop-staartbotsing voorgedaan. Door nog onbekende reden reed een 30-jarige automobiliste uit Almere achterop de auto van een 23-jarige vrouw uit Almere. Aangezien de 30-jarige zwanger was, is zij voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De 23-jarige is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel voor pijn in haar nek.

Aanrijding door rijden onder invloed
ALMERE Op de Oorweg heeft zich zaterdagavond een aanrijding voorgedaan tussen een bromfietsster en een bus. De 52-jarige bromfietsster stak de busbaan over en kwam in botsing met een bus. Uit nader onderzoek bleek zij gedronken te hebben (1,8 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auto over de kop
ALMERE Bij een ongeval zaterdagavond op de Hogering zijn drie mannen (een 21-jarige uit Breukelen en twee van 20 jaar uit Almere) gewond geraakt. De 21-jarige bestuurder verklaarde tegenover de politie dat hij met hoge snelheid door een rood verkeerslicht had gereden en moest uitwijken voor een auto die de Hogering wilde oprijden. Hierdoor raakte hij in de berm en sloeg over de kop. Het drietal is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De auto is total loss.

Brandstichting tuinhuisje
ALMERE De brandweer heeft zondag vroeg in de ochtend een brand in een tuinhuisje aan de Rozenwerf moeten blussen. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken.

Frontale aanrijding Slingerweg
ZEEWOLDE Op de Slingerweg heeft zich zaterdagmiddag een frontale aanrijding voorgedaan. Een 35-jarige automobilist uit Barneveld wilde vanaf de Slingerweg links de Wielseweg inslaan maar zag daarbij een tegemoetkomende auto over het hoofd. De vrouw van de Barnevelder (34 jaar) en hun kinderen (4 en 7 jaar) zijn met onbekend letsel overgebracht naar UMC in Utrecht. De inzittenden van de tegemoetkomende auto, een man en een vrouw (nadere gegevens nog niet bekend), zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Amersfoort.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Zaterdagnacht is op de Oostergo een 24-jarige automobilist uit Naarden aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was surveillerende agenten opgevallen door zijn rijgedrag. Op het politiebureau blies hij 515 ug/l (1,2 promille). Hij is met een rijverbod van 5 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.