Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 12.15 uur
Aantreffen wapen

DRIEBERGEN-RIJSENBERG Zaterdagmiddag om kwart voor één hoorde een agent dat er geschoten werd met een luchtdrukpistool aan de Boomgaard. De agent ging poolshoogte nemen en zag een jongen met luchtdrukpistool staan. De 16-jarige inwoner van Driebergen was in zijn eigen tuin aan het schieten. Omdat het wapen er uit zag als een echt vuurwapen, is het in beslag genomen.

Man geslagen

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag om half drie werd de politie gewaarschuwd in verband met een ruzie op de Steijnlaan. Toen de politie ter plaatse kwam trof ze een 27-jarige man op de grond aan. De man had na het uitgaan staan wachten op een taxi. Zonder enige reden verkocht een man een harde stomp tegen zijn hoofd. Het slachtoffer kwam daarop hard op de grond terecht.

De man raakte even buiten westen en werd onderzocht door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Door getuigenverklaringen is de identiteit van de dader bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Toezichthouden

ZEIST De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag toezichtgehouden in het centrum. Er waren, waarschijnlijk door het lekkere weer, een hoop mensen op de been. Buiten een paar kleine incidenten bleef het rustig. De politie arresteerde één 17-jarige jongen uit Zeist voor openbare dronkenschap. En een andere, eveneens 17-jarige jongen uit Zeist werd gearresteerd voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. Tegen beide jongens is proces verbaal opgemaakt.