Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 13.30 uur
Zonder helm, met alcohol op de brommer

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie een meisje zonder helm op de brommer rijden. De 16-jarige inwoonster van Ede werd staande gehouden en omdat ze naar alcohol rook moest ze een blaastest doen. De test gaf aan dat ze teveel gedronken had. De ademanalysetest wees uit dat ze een alcoholpromillage van 1,10 in haar lichaam had. Tegen het meisje is proces verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor belediging

VEENENDAAL Twee surveillerende agenten werden in de nacht van zaterdag op zondag om half twee zonder aanleiding door een jongen op straat uitgescholden. De 17-jarige jongen uit Veenendaal werd aangehouden voor belediging en op het politiebureau verhoord.

Dronken chauffeur tracht te vluchten

VEENENDAAL Zaterdagochtend om acht uur zag de politie op de Hollandia een auto rijden waarvan de bestuurder zonder gordel reed en een rood verkeerslicht negeerde. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Huizen, en zijn passagier, een 20-jarige man uit Almere werden staande gehouden. De bestuurder zette het op een lopen, maar kon iets verderop toch aangehouden worden.

Controle wees uit dat de man teveel gedronken had. De passagier, die niets gedronken had, heeft de auto meegenomen en de bestuurder is overgebracht naar het bureau. De Huizenaar bleek een alcoholpromillage van 1,10 in zijn lichaam te hebben. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Toezichthouden

VEENENDAAL Zaterdagavond en nacht werd toezicht gehouden in het centrum van Veenendaal. In totaal werden drie wilplassers bekeurd en er werden twee processen verbaal uitgereikt voor het negeren van een inrijverbod. Verder was het ondanks de drukte en het warme weer een rustige avond.