Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 13.30 uur
Grote brand in loods

HOUTEN- Op zaterdagochtend ontstond er brand in een lood (tuinbouwbedrijf) gelegen aan de Poeldijk.

Getuigen zagen rond kwart over zes vlammen uit de loods komen en waarschuwde brandweer en politie. De metershoge vlammen grepen snel om zich heen en dreigden de twee woningen die vlak naast het bedrijf stonden ook in as te leggen. De brandweer van Houten en Schalkwijk zette 8 voertuigen in en wist de brand te blussen. Omstreeks kwart voor zeven werd het sein brandmeester gegeven. De twee woningen liepen lichte rook en waterschade op. De loods brandde volledig uit. In deze loods stonden voornamelijk houten kisten (appels).

Bij de brand raakte niemand gewond. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Ruitenvernieler aangehouden

HOUTEN- Op zondagochtend werd omstreeks twee uur een 18-jarige man uit Houten aangehouden nadat hij een ruit van een portiek gelegen aan de Roerdompweide had vernield. De man was boos op zijn vriendin en uitte zijn woede op een ruit welke sneuvelde. De politie werd gewaarschuwd en trof de man aan.Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid en hij zal tevens de ruit moeten vergoeden.

Dader van eerder gepleegde diefstal aangehouden

NIEUWEGEIN- Op zaterdagmiddag werd een 27-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor winkeldiefstal.

Winkelpersoneel van een winkel gelegen aan de Passage zag de 27-jarige man lopen in hun winkel. Ze herkenden deze man als diegene die een aantal dagen geleden een nieuwe autoradio had gestolen uit hun winkel. De politie werd gewaarschuwd en kon de man aanhouden. De man bekende de diefstal eerder deze week te hebben gepleegd en verklaarde dat hij de autoradio nog thuis had liggen.

De radio werd opgehaald en ging weer retour naar de winkel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.