Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 27-05-2001 Persberichten district Maastricht
Zondag 27 mei 2001 - 13.05 uur

Maastricht; verwarde man
Een in psychische nood verkerende 42-jarige bewoner van de Daaldersruwe in Maastricht veroorzaakte zaterdag 26 mei om 21.00 uur het nodige tumult in zijn straat. Nadat hij nagenoeg de hele middag conflicten had gezocht met andere bewoners was hij nu spiernaakt de straat op gelopen en was opnieuw gaan schreeuwen en schelden. Een mannelijke omstander werd zelfs door hem gekust. De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd voor hem professionele hulp ingeschakeld hetgeen ertoe leidde dat de man kort daarop gedwongen opgenomen werd in een psychiatrisch gezondheidscentrum.

Maastricht; schennispleger
Al fietsend over de Willem Alexanderweg in Maastricht pleegde een onbekende man op zaterdag 26 mei om 23.55 uur schennis der eerbaarheid tegenover een 17-jarig meisje uit Bunde. De man stond met zijn broek op de knieën en zijn geslachtsdeel in zijn hand en maakte oneerbare voorstellen toen het meisje passeerde. Ze heeft aangifte gedaan.

Maastricht; wilde achtervolging
Zondag 27 mei wilde de politie om 03.20 uur de bestuurder van een auto in de gemeente Meerssen een stopteken geven om tot controle over te gaan. De bestuurder trok zich hier echter niets van aan en ging er met hoge snelheid vandoor. De vlucht voerde richting Maastricht. Inmiddels hadden diverse patrouilles posten ingenomen omdat de bestuurder vele risico`s nam en alle geboden aan zijn laars lapte. Hij reed bijvoorbeeld met zo`n hoge snelheid over diverse drempels dat de vonken onder het chassis van de auto vandaan kwamen. Door slingerend te rijden belette hij tevens dat de politieauto`s hem konden inhalen. In Maastricht moesten diverse mensen die op stap waren voor de vluchtende autobestuurder aan de kant springen. Op de Minckelerstraat en Achter het Vleeshuis in Maastricht kwam het een paar keer tot een (lichte) botsing/aanraking tussen de auto en een politieauto. Uiteindelijk stopte de auto op Achter het Vleeshuis. In de auto werden twee jongens aangetroffen. Ze probeerden nog te vluchtten doch konden snel door de politie aangehouden worden. Achter het stuur bleek een 13-jarige jongen uit Valkenburg te zitten met naast hem zijn 14-jarige eveneens in Valkenburg woonachtige vriend. De 13-jarige verklaarde `s avonds TV te hebben gekeken terwijl zijn moeder al in bed lag. Bij hem ontstond toen het idee de sleutels van de auto te pakken om daarmee een stukje te gaan rijden. Onderweg kwam hij zijn vriendje tegen en samen wilden ze nog even naar Maastricht gaan. Toen de politie hen wilde controleren sloeg hij op de vlucht.

Bunde; ree gedood
Een 26-jarige autobestuurder uit Maastricht botste zondag 27 mei om 06.00 uur op de Rijksweg A2 ter hoogte van Bunde tegen een overstekend ree aan. Ten gevolge van deze aanrijding overleed het dier en raakte de auto dermate beschadigd dat hij afgesleept moest worden.

(Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 2006)