PERSBERICHT 9

INFORMATIQUE RALLYTEAM NET BUITEN HET PODIUM NA SFEERVOLLE SEZOENSRALLY

Het INFORMATIQUE RALLYTEAM is in verband met de MKZ-crisis voor de 2e keer dit seizoen uitgeweken naar België. Om voldoende testkilometers te maken en om het rallyritme vast te houden is bewust gekozen voor de Sezoensrally in het Belgische Bocholt. Een compacte rally , waarvan de klassementsproeven voor 25 % uit onverharde ondergrond bestaat. Zoveel onverhard is tegenwoordig een zeldzaamheid dus voldoende garantie om onder deze omstandigheden te testen. Met daarbij opgeteld de wederom zeer subtropische weersomstandigheden moet worden geconcludeerd dat voldoende ingrediënten aanwezig zijn voor een geslaagd rallysport evenement.

Onder de 156 deelnemers (waaronder 26 Nederlanders) hadden zich ingeschreven de INFORMATIQUE equipes Ronald Leemans/ Remco van Overdijk, de gebroeders Roger en Ronald van Iersel, beiden in een groep N Mitsubishi Lancer Evo 6 en Etienne Struijs/Bert Busch in de groep A Nissan Micra.

De Bleu( s) Brothers van Iersel, afkomstig uit Heeze en Haarlem, hadden maar een doel. De progressieve opwaartse lijn continueren. Dit wordt pas onze 3e wedstrijd in de Mitsubishi verklaard Roger vooraf. Als wij ons met de subtop kunnen meten ben ik tevreden. Gaande de rally bleek dat Roger en Ronald steeds hun eerder gereden rijtijden konden verbeteren. Vooral op het vele onverhard erkende de equipe al snel de ongekende mogelijkheden van de vierwiel aangedreven Mitsubishi. Na 12 klassementsproeven wisten Roger en Ronald van Iersel zich zeer knap als 7e algemeen en 5e in de groep N te klasseren.

De uit Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek afkomstige Etienne Struijs en Bert Busch hadden hun deelname aan deze rally wel anders voorgesteld. Goed voorbereid gingen zij van start met hun groep A Nissan Micra, maar tijdens klassementsproef 2 sloeg het noodlot al toe. Op een onverhard gedeelte begon de auto ineens te springen. Ondanks de vele stuurcorrecties kwam de auto tot stilstand in een naast het parcours gelegen aardappelveld, waarin de auto tot op de bodemplaats verdween. Beiden moesten uren leidend toezien hoe hun collega s hun weg wel vervolgden. Zo ben ik samen met mijn vader begonnen verklaarde Etienne Struijs. Samen uren kijkend naar de ons zo geliefde rallysport. Helaas even terug in de tijd, maar niet voor lang.

Voor de 3e equipe van het INFORMATIQUE RALLYTEAM was de voorbereiding niet anders dan gebruikelijk. Alleen Ronald Leemans en Remco van Overdijk, afkomstig uit Hank en Waalwijk, waren er op gebrand om zich als 1e in de groep N te klasseren. Onze grootste concurrent, de Belg Sterckx, ook rijdend in een Mitsubishi, proberen wij te snel af te zijn. Tijdens de TAC-rally in Tielt was hij na afloop zo n 2 minuten sneller. Wij gaan trachten dat gat te dichten. Beide equipes reden de sterren van de hemel en maakten weinig fouten. Sterckx had even oponthoud door een lekke band en Leemans schoot tijdens klassementsproef 9 even rechtdoor de uitremzone in en liet helaas daarbij de motor uitvallen. Ronald Leemans en Remco van Overdijk wisten zich net naast het podium te klasseren op een 4e plaats algemeen en 2e groep N op 4 seconden achter Sterckx.

Het volgende evenement waar het voltallige INFORMATIQUE RALLYTEAM weer aanwezig is is de rallysprint in Rotterdam nabij vliegveld Zestienhoven. Zeer binnenkort wordt u op de hoogte gebracht van deze rallysprint, waar Informatique computers en componenten de hoofdsponsor van is.

Als bijlagen bijgevoegd:

2 actiefoto s van de equipe v. Iersel v. Iersel en Leemans v. Overdijk gemaakt door Foto Gefo.

Door Foto Gefo zal z.s.m. separaat de originele foto s middels post worden verzonden

INFORMATIQUE RALLYTEAM

Carol Robbers

Tel.: 010 4566050