Persbericht
Serie: WK
Ronden: 6/14
Datum: 27 mei 2001
Land: België
Plaats: Spa-Francorchamps
Weer: Bewolkt, 17°c
Plaats winst in WK stand voor Breugelmans!

Spa Francorchamps - Op het circuit van Georges Jobe heeft Sven Breugelmans goede zaken gedaan voor het WK. De Belg scoorde met een zevende plaats voor de zesde keer dit seizoen WK punten. Daarbij won hij nog een plaats in de WK stand waarin hij nu vijfde staat. Jurgen Wybo plaatste zich als reserve maar kwam niet in actie tijdens de wedstrijd in Spa-Francorchamps.

Zaterdag:
In de eerste kwalificatie verdween Jurgen na de eerste ronde uit de wedstrijd. Later op de middag in de laatste kans realiseerde hij een achtste tijd waardoor hij als tweede reserve op zondag de training ingaat. Mochten er twee rijders weg vallen door een blessure of andere pech dan mag de YAMAHA rijder aan de start verschijnen.
Sven reed in de tweede kwalificatie groep een keurige wedstrijd en plaatste zich met een vijfde plaats. "Mijn start was niet goed, ik denk een plaats of tien. Binnen enkele ronden reed ik achter Caps en Seguy. Deze kon ik makkelijk volgen maar ik had niet genoeg snelheid deze te passeren. Halverwege de wedstrijd heb ik dan ook wat gas terug genomen en mijn voorsprong op de nummer zes constant gehouden." vertelt een tevreden 'Breugel'.

Zondag:
Geen superstart voor de crosser uit Rijkevorsel maar knap stuurwerk zorgde ervoor dat Sven op een vijfde plaats uit de eerste ronden kwam. Bijna 15 minuten hield hij deze positie vast maar tijdens een aanval op landgenoot Ramon ging het mis. Sven trok zijn YAMAHA onderuit waardoor hij terug viel naar de achtste plaats. De zevende plaats werd na enkele ronden weer terug gewonnen maar de zesde plaats was niet meer haalbaar. "Die val heeft mij een ruime top vijf klassering gekost. Het rijden ging lekker, even dacht ik nog Chiodi te kunnen pakken maar die versnelde de laatste 10 minuten erg makkelijk. Punten scoren is belangrijk maar ik wil graag nog eens een podium pakken dit seizoen." weet 'De Breugel' direct na zijn interview voor de VRT televisie.

Volgende race:
Volgende week komt Jurgen weer in actie in het Duitse Schwedt. Daar wordt de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap verreden. Sven heeft door het uitstellen van de GP van Oostenrijk over 3 weken pas zijn volgende wedstrijd. In het Oss wordt de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden.

Remy van Rees
De conditie trainingen heeft Remy van Rees de afgelopen weken weer opgepakt. "Ik fiets heel veel en train ook een beetje met gewichten. Over een goede maand hoop ik de motor training te kunnen hervatten. Als dit goed verloopt ben ik in Lierop weer van de partij maar alleen als ik een rol van betekenis kan spelen!" benadrukt de crosser ui Alphen aan de Rijn nogmaals.

Uitslag 125cc Grand Prix of Europe:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 39.41,726
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 39.47,610
3 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 40.03,554
4 Alessio Chiodi Italië YAMAHA Skittels YAMAHA Team 40.05,467
5 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 40.07,324 7 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 40.21,451

Tussenstand 125cc na 6 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 145
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 85
3 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 72
4 Alessio Chiodi Italië YAMAHA Skittels YAMAHA Team 60
5 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 50
- Jurgen Wybo België YAMAHA JB MX Racing 0

Door: Steven van Kempen/KEMCO


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl

Don't forget our friends:

-> Jannes Vos

-> Aalster tentenbedrijf Vd Werff

-> Galvin / GTV

-> TvE Sport

-> Sanstra Groep

-> Twin Air Filters

-> Kasteel Waterloo

-> Allers Bedrijfswagens

-> www.hotlap.nl

-> Warenhuis Coppens

-> 2x2 NoppenNieuws

-> Koeman Adviesgroep

-> MotorGazet

-> VG Sports Promotion

-> KNMV