Persbericht
Serie: WK
Ronden: 6/14
Datum: 27 mei 2001
Land: België
Plaats: Spa-Francorchamps
Weer: bewolkt, 17°c
Eric Sorby laat WK punten in slotfase los!

Spa-Francorchamps - Lang leek Eric Sorby zijn eerste punten van het seizoen te gaan pakken maar helaas. In de slotfase moest de Fransman dan toch gas terug nemen waardoor hij op een achttiende plaats over de finish kwam. De Fin Antti Pyrhonen kwam niet door de kwalifiactie. James Dobb was weer een beetje te snel en ging met de zege aan de haal.

Zaterdag:
Beide heren gingen in Groep B proberen zich te kwalificeren voor de wedstrijd. Antti begon goed terwijl Eric na wat botsingen in de harde strijd enkele plaatsen moest inleveren. Alles leek op rolletjes te lopen toen halverwege de wedstrijden zowel Antti als Eric ruim in de top twaalf reden. De pechduivel sloeg echter toe bij de Fin die met een vastloper de wedstrijd moest staken. "Een beetje pech, helaas niks aan te doen. Dit is de eerste keer in twee jaar dat we uitvallen, eens moet de eerste keer zijn." aldus teammanager Alfred Uytdewilligen. Ondanks een valpartij pakte 'Zoobie' nog een negende plaats waardoor hij zeker was van kwalificatie. In de laatste kans kwam Antti niet verder dan de negende tijd. De beste zes zijn zeker van de wedstrijd op zondag terwijl de nummer zeven en acht als reserve functioneren. "Dit is erg teleurstellend, ik ben niet zo'n goede tijd rijder maar ik zag het echt zitten dit weekend. Hopelijk kan Eric morgen zijn eerste punten pakken want het team verdient het zeker." vertelt Antti die zich erg goed voelt bij het Honda team uit Doetinchem.

Zondag:
Na een redelijk start begin Eric in het middenveld aan de wedstrijd. Een hevige strijd met landgenoot Charlier ontstaat al vroeg in de wedstrijd en duurt ruim 30 minuten. Dan gaat het licht langzaam uit bij de Fransman die vervolgens buiten de punten komt te rijden. Aan het einde van de wedstrijd bezit hij een achttiende plaats tot grote teleurstelling van de teammanager. "Eigenlijk weet ik niet wat ik moet zeggen, ik ben boos en teleurgesteld. De conditie van Eric is niet goed en dat is het enige wat hij hoeft te doen!" benadrukt Uytdewillgen nogmaals. "We gaan wat testen de komende weken want we hebben nu een kleine WK pauze. Die punten komen er wel maar ze lagen nu echt voor het grijpen." weet de altijd vol vertrouwen blijvende Doetinchemer.

Volgende race:
Op 17 juni is de volgende wedstrijd op het circuit van Oss waar de tweede wedstrijd om het ONK wordt verreden. Op 1 juli gaat het WK pas verder in Zweden.

Uitslag 125cc Grand Prix of Europe:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 39.41,726
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 39.47,610
3 Steve Ramon Belgie Kawasaki Kawasaki Racing Team 40.03,554 18 Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 41.22,589

Tussenstand 125cc na 6 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 145
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 85
3 Steve Ramon Belgie Kawasaki Kawasaki Racing Team 72 18 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 13
- Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo of Eric Sorby made by Wim van Kempen is copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl