GLP BRAND PUBLICITY

Robbie Naish schittert op Kiteboard Masters

SURFLEGENDE ROBBY NAISH SCHITTERT OP KITEBOARD MASTERS

7)Een ferme Zuidwester zorgde vandaag in Scheveningen voor een spectaculaire afsluiting van de O-Neill Nuon Kiteboard Masters 2001. Tijdens de hangtime competition en de expression session voerden de deelnemers opnieuw een adembenemend schouwspel op voor de duizenden toegestroomde toeschouwers op het strand van de badplaats. Robby Naish was de ster van het evenement en schreef twee van de vier onderdelen op zijn naam.

Zondagochtend startte de laatste wedstrijddag van het internationale kitesurf evenement met de hangtime competition. Hierbij gaat het erom zo lang mogelijk in de lucht te blijven zweven. Geholpen door de flink aangetrokken wind wisten enkele deelnemers meer dan zes seconden in de lucht te blijven. Winnaar werd uiteindelijk Adam Koch. De Amerikaan liet al eerder deze week zien een van de allergrootste talenten van dit moment te zijn.

In de namiddag was het tijd voor een spectaculaire expression session, waarin de deelnemers zoveel mogelijk van hun kunsten lieten zien. Net als op het onderdeel freestyle, dat op donderdag werd afgewerkt, kreeg Naish hier de meeste punten van de jury. De surflegende uit Hawaii bracht enkele jaren geleden de kitesurfsport naar Nederland en was verheugd te zien dat de sport hier zo populair is. Kiteboarding is op dit moment de snelst groeiende watersport.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Evenals vorig jaar was de wereldtop van de kitesurfsport aanwezig en vanwege het fraaie weer en de hemelvaartvakantie genoten vele tienduizenden toeschouwers van de spectaculaire acties en sprongen vanaf het Scheveningse strand.

UITSLAG O-NEILL NUON KITEBOARD MASTERS 2001

Freestyle

1. Robby Naish

2. Lou Wainman

3. Adam Koch

Best trick

1. Lou Wainman

2. Adam Koch

3. Robby Naish

Hangtime

1. Adam Koch

2. Anthony Berzack

3. Mark Shinn

Expression session

1. Robby Naish

2. Anthony Berzack

3. Chuck Peterson

NOOT VOOR DE REDACTIE,