Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 27 mei 2001
15:41 zondag 27 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

AANRIJDINGEN MET LETSEL
De Punt
Zaterdag tegen het middaguur is een 33-jarige automobiliste uit Musselkanaal gewond geraakt bij een aanrijding met een bus. De vrouw reed op de Groningerstraat en veranderde van rijstrook, waarbij ze op de busstrook terechtkwam. De 43-jarige busbestuurder kon de auto niet meer ontwijken en boste tegen de rechterzijde van haar auto. De vrouw is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Enkele inzittende kinderen bleven ongedeerd.
Hollandscheveld
Zaterdagnacht omstreeks 0.15 uur reed een 21-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de A37. Doordat hij schrok raakte hij in een slip en sloeg over de kop. Zijn 18-jarige vriendin. Die bij hem in de auto zat is met nek- en rugklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

ALCOHOL IN HET VERKEER
De Punt
Zaterdagnacht omstreeks 3.30 uur reed een 19-jarige bromfietser onder invloed van alcohol over de Groningerstraat. Bij de ademtest blies hij 405. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.
Emmen
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur reed een 26-jarige man uit Emmen met een personenauto over de Splitting. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 380. Ook hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

FIETSENDIEVEN OPGEPAKT
Assen
Zaterdagmiddag rond 17.30 uur zag een oplettende Assenaar een jongen aan de Witterstraat die met een betonschaar een fietsenslot doorknipte. De man hield de jongen, een 17-jarige uit Assen, aan en droeg hem over aan de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Meppel
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur trof de politie drie jongemannen aan op de Kleine Oever, die twee fietsen met zich meesleepten. Bij het zien van de politie lieten ze de fietsen voor wat ze waren en wisten ineens van niets meer. Ze zijn alle drie aangehouden. De beide fietsen bleken in het centrum van Meppel te zijn gestolen. Tegen de drie, die allen flink onder invloed van drank waren, wordt proces-verbaal opgemaakt. De aangehouden verdachten zijn een 19-jarige uit Meppel, een 17-jarige en 22-jarige uit Winterswijk.

INBRAKEN IN AUTOS
Dalen
Aan de Reindersdijk is vrijdagnacht een radio gestolen uit een daar geparkeerde auto. De eigenaar is een 23-jarige man uit Coevorden. Assen
Zaterdagochtend is een auto opengebroken aan het Abel Tasmanplein. De 52-jarige eigenaar uit Froombosch mist zijn radio-cdspeler en enkele cds.
Zaterdagavond is aan de Storkweg een auto opengebroken. De 53-jarige eigenaar uit Oosterwolde mist zijn radio-cdspeler en enkele cds. Hollandscheveld
Aan de Schoonhovenweg bij de visvijver zijn zaterdag twee autos opengebroken. Uit beide verdween de radio-cdspeler en een radardetector.

WONINGINBRAAK
Emmen
Zaterdagnacht even na middernacht ontdekte een 29-jarige bewoner van de Laan van het Kinholt dat in zijn woning was ingebroken. De achterdeur was geforceerd. Uit de woning verdween een fax en een computer.

AFLOOP ONDERZOEK BALDADIGE JONGEREN
Assen
In een vorig persbericht is gemeld dat 3 jongeren waren aangehouden omdat ze fietsen en bierflesjes in de fietstunnel hadden gegooid. In de loop van zaterdag zijn de drie andere betrokken verdachten aangehouden. Dit zijn ook jongens uit Assen, van 15, 17 en 18 jaar. Ze hadden na het uitgaan uit de opslagruimte van een horecagelegenheid twee kratjes bier gestolen, en hadden deze meegenomen naar het Stationsplein. Nadat ze daar hadden zitten drinken, waren ze begonnen met het gooien van fietsen en bierflesjes. Tegen de zes wordt proces-verbaal opgemaakt, en de schade zal zoveel mogelijk worden verhaald. De eigenaren van de vernielde fietsen zullen dan wel aangifte moeten doen.

DADER MISHANDELING AANGEHOUDEN
Coevorden
Zaterdagnacht rond 5.00 uur is een 21-jarige man uit Coevorden door personeel van een horecagelegenheid in de Stationsstraat aan de politie overgedragen. Hij had een 25-jarige plaatsgenoot klappen gegeven, waardoor deze naar het ziekenhuis moest om de wond te laten hechten. De dader kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

AUTOBRAND
Hoogeveen
Vermoedelijk door kortsluiting is zaterdagmiddag tegen 13.45 uur brand ontstaan aan een personenauto. Voordat de brandweer was gearriveerd, had een omstander de zaak al geblust.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe