Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 27-05-2001
1ePersbericht27mei2001


Politieberichten

Eindhoven: Bromfietser zwaar gewond
Zaterdagavond rond 22.10 uur raakte bij een verkeersongeval ter hoogte van de Hurkse-straat Witbogt een 35-jarige bromfietser uit Eindhoven zwaar gewond. Het slachtoffer is overgebracht naar het Diaconessenhuis. De juiste toedracht van het ongeval is onbekend. De politie Strijp vraagt eventuele getuigen zich te melden op 0900 8844.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Zondagmorgen rond 0.25 uur zijn op het NS perron 1 een 16-jarige man uit Ommen en een 18-jarige man uit Sittard aangehouden. Zij wilden niet betalen voor hun treinreis en weiger-den te vertrekken. Op vordering van de politie zich te verwijderen weigerden beiden te gaan. Na aanhouding zijn de verdachten voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte gestolen bromfiets aangehouden Zondagmorgen rond 1.00 uur is op de Geldropseweg een 18-jarige bromfietsers uit Eindho-ven gecontroleerd. De man droeg geen helm. Bij controle bleek hij de bromfiets in Eindhoven te hebben gestolen. De man is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen rond 3.20 uur is in een horecagelegenheid op het Stratumseind een 19-jarige man uit Nuenen mishandeld. Een vriend van hem werd daar naar buiten gestuurd door een portier omdat hij gebruik had gemaakt van de dames wc. De Nuenenaar was het niet eens met het optreden van de portier en ging verhaal halen. Direct daarop sloeg de portier meerdere malen de Nuenenaar in het gezicht. Het slachtoffer liep daarop weg. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Eindhoven: Alcohol
Zondagmorgen rond 5.00 uur is op de Karel de Grotelaan een 21-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij viel daar op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Zijn rijbewijs was reeds eerder ingevorderd voor het rijden onder invloed. Hij blies 2,00 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen rond 8.45 uur trof de gewaarschuwde politie in een pand op de Boschdijk een 36-jarige man uit Eindhoven aan. De man had aan de achterzijde een ruit vernield en was het pand binnengedrongen. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten aangehouden
Zaterdagavond rond 23.00 uur zijn in een horecagelegenheid op de Havenweg twee mannen van 32 jaar uit Helmond aangehouden. Een van hen had een caféverbod. Hij werd aangehouden door een portier. Bij de komst van de politie werd de man agressief en probeerde de portier te slaan. Vervolgens bemoeide de andere man zich daar mee, waarop een vechtpartij ontstond. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten vernieling aangehouden
Zondagmorgen om 2.10 uur is op de Gasthuisstraat een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij met nog enkele personen meerdere ruiten van een pand gelegen aan de Schootensedreef Gasthuisstraat vernield. Bij de komst van de politie fietsten de overige personen snel weg. Later op de morgen zijn nog drie personen, 16,17 en 18 jaar uit Helmond aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten aangehouden
Zondagmorgen rond 2.20 uur zijn op de Varenschut twee jongen van 15 jaar uit Helmond aangehouden. Een bewakingsdienst zag dat daar bij een bedrijf een van de jongens boven in de vlaggenmast de vlag losmaakte. Vervolgens kwam hij met de vlag naar beneden gegleden. De andere jongen stond op de uitkijk. Na aanhouding zijn de verdachten overgedragen aan de politie. Beiden verdachten worden overgedragen aan bureau Halt.

Helmond: Inbraak in woning
Tussen zondagmorgen 3.00 en 6.00 uur is ingebroken in een woning op de Heistraat. Het slot van de toegangsdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden en een telefoon.

Deurne: Diefstal portemonnee
Zaterdagmiddag rond 13.55 uur is op de Stationstraat een 42-jarige vrouw uit Deurne slacht-offer geworden van diefstal van haar portemonnee. Zij was daar aan het winkelen. Toen zij wilde betalen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar handtas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes, persoonsbescheiden en veertig gulden.

Vessem: Diefstal rijzadel
Zaterdag tussen 14.00 en 17.30 uur is ingebroken in een garage van een woning op de Donk. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de garage is een rijzadel met toebehoren gestolen.

Geldrop: Lastige man
Zaterdagavond om 19.55 uur is op de Adm. Byrdstraat een 26-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij was daar betrokken geweest bij een vechtpartij. De gewaarschuwde po-litiesurveillance sprak de man daarop aan. Hij nam dat niet en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de politie. Vervolgens stelde de Geldroppenaar zich zeer agressief op tegen een onbekende man die bij de politiesurveillance kwam informeren naar zijn weggelopen hond. Een van de agenten sprak hem daarover aan. Direct daarop sloeg de Geldroppenaar een agent in het gezicht. Tevens dreigde en maakte hij een obscene gebaar naar de agent. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Maarheeze: Inbraak in woning
Zaterdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. De toegangsdeur van de serre is geforceerd. Uit de woning is ruim achthonderd gulden gestolen.

Valkenswaard: Belediging
Zondagmorgen om 0.25 uur is op de Dommelseweg een 17-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Hij riep daar zeer onwelvoeglijke taal naar een politiesurveillance. De jongen had eerder op de avond een proces-verbaal gekregen voor het wildplassen. Tegen verdach-te is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Alcohol
Zondagmorgen rond 1.45 uur is op de Geldropseweg een 17-jarige bromfietser uit Maarheeze gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De jongen blies 0,95 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Heeze: Mishandeling
Zondagmorgen rond 2.10 uur is op het Ten Borchwardplein een 41-jarige taxichauffeur uit Heeze mishandeld. Een klein groepje mensen stapten in zijn taxibus en gaven aan naar Helmond te moeten. De taxichauffeur wilde daarop de meter aanzetten. Een van hen was het daar niet mee eens. De man vroeg om een speciale prijs. De taxichauffeur ging daar niet op in en verzocht hen de taxi te verlaten. Direct daarop sloeg een van de mannen de taxichauffeur vol op de mond. De taxichauffeur raakte gewond aan mond en tanden. Hij moest voor behandeling naar het St. Annaziekenhuis.

Valkenswaard: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagmorgen rond 2.35 uur zijn op de Handwerkstraat twee jongens, 14 en 15 jaar oud, uit Valkenswaard aangehouden. Daar hadden zij een ruit van de toegangsdeur van een winkel vernield. De gewaarschuwde politie heeft verdachten overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Wildplasser
Zondagmorgen om 2.45 uur is op de Luikerweg een 40-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man daar tegen een gevel van een pand stond te plassen. Bij het zien van de politie liep de man hard weg, doch kwam ten val. Vervolgens trapte hij de ter plaatse gekomen agent. Na zijn aanhouding is verdachte overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt,

Asten: Alcohol
Zondagmorgen rond 4.30 uur is op de Wilhelminastraat een 20-jarige automobilist uit Some-ren gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,00 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Budel: Fietsen in brand
Zondagmorgen rond 6.05 uur zag een politiesurveillance dat op het Capucijnerplein twee fietsen in brand stonden. Een bewoner bluste de brand. Beide fietsen zijn aan de achterzijde door de brand totaal vernield. Oorzaak brand is onbekend.

Soerendonk: Diefstal auto
Tussen zaterdagmiddag 17.00 en zondagmorgen 10.00 uur is vanaf de Strijperdijk een zwarte personenauto, Mercedes Benz 190D, kenteken XL-69-KH, gestolen.