Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 27-05-2001 Persbericht district Aa en Dommel

VERDACHTE AANGEHOUDEN NA TANKEN ZONDER BETALEN (s-Hertogenbosch
-Schijndel)

Zaterdagavond is op de Steve Bikostraat in s-Hertogenbosch een 26-jarige aan drugs verslaafde, dakloze man aangehouden. De politie verdacht hem van het tanken zonder te betalen bij een benzinetankstation aan de Structuurweg in Schijndel. De auto waarmee hij reed was bovendien van diefstal afkomstig. Agenten zagen de auto onbeheerd staan op de Steve Bikostraat. Toen zij zagen dat de verdachte, die eerst in de richting van de auto liep, plots van richting veranderde werd hij aangesproken. Na een kort onderzoek bleek hij daadwerkelijk als verdachte te kunnen worden aangemerkt van de benzinediefstal in Schijndel. Hij voldeed aan het signalement dat in Schijndel van hem was opgenomen. Nog diezelfde avond verklaarde de man schoon schip te willen maken en bekende spontaan enkele tientallen strafbare feiten, waaronder autodiefstallen, benzinediefstallen, winkeldiefstallen, flessentrekkerij, het verkopen van verdovende middelen en het opkopen van gestolen goederen. De verdachte is in verzekering gesteld en zal de komende dagen nader aan de tand worden gevoeld.

VAL MET BROMFIETS (Berlicum)

Een 17-jarige bromfiets uit Rosmalen en zijn 15-jarige passagiere uit Veghel zijn gisteren met verwondingen aan handen en benen overgebracht naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch. De bromfietser reed over De Wamberg in Berlicum waar de bromfiets volgens zijn zeggen plotseling blokkeerde en zij over de kop sloegen.

15-JARIGE ONDER INVLOED OP DE BROMFIETS (Vught)

In de nacht van zaterdag op zondag is proces-verbaal opgemaakt tegen een 15-jarig meisje uit Boxtel. Het meisje reed op de Helvoirtseweg in Vught met hoge snelheid een politievoertuig voorbij. Bij controle bleek zij alcoholhoudende drank gebruikt te hebben. De blaastest op het politiebureau wees dat ook duidelijk uit.

INBRAAK (Vught)

In de nacht van zaterdag op zonder is er ingebroken bij een tankstation aan de Rijksweg N65. Met een stoeptegel is een ruit vernield. Er is een onbekende hoeveelheid rookwaren gestolen.