Politiebericht Brabant-Noord: Uden 27-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

ROOKWAREN GESTOLEN BIJ INBRAKEN (Uden)

Zaterdagavond is er ingebroken in een winkel aan de Losplaats in Uden. De ruit werd ingegooid met een straattegel. Getuigen hebben een man op een fiets weg zien rijden met een goed gevulde vuilniszak op zijn rug. Waarschijnlijk was deze gevuld met een hoeveelheid sigaretten en shag die uit de winkel weggenomen bleek te zijn.

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een winkel aan het Muziekplein in Uden. Met een straattegel zijn enkele ruiten vernield. De inbreker is er met een hoeveelheid sigaretten en shag vandoor gegaan. Bij de inbraak heeft hij zich waarschijnlijk verwond omdat op enkele plaatsen bloedsporen zijn aangetroffen.

VERNIELING RUIT BUSHALTE (Boekel)

In de nacht van zaterdag op zondag hebben een 18-jarge inwoner van Heesch en een 17-jarige Ossenaar aan de Volkelseweg in Boekel met stenen een ruit van een abri vernield. Zij konden worden aangehouden. Beiden hebben kennelijk iets met ruiten want het tweetal was op 6 januari van dit jaar ook al eens aangehouden na het vernielen van een ruit aan het Brouwerspad in Zeeland.

RIJBEWIJS INGEVORDERD (Veghel)

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Veghel. Hij reed over De Leest in zijn woonplaats en verkeerde behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR (Uden)

Een automobilist uit Uden zal zich zijn 26e verjaardag nog wel enige tijd blijven herinneren. De man reed in de nacht van zaterdag op zondag onder invloed van alcoholhoudende drank op de Parklaan in Uden. Hij had op de parkeerplaats in het wild enkele rondjes gecrossed. Door een getuige is de verdachte uit de auto getrokken en zijn hem de sleutels afgenomen.